ŠOKANTAN RASPLET KVALIFIKACIJA: / Panama prošla fantomskim golom, Amerikanci prvi put nakon 1986. bez SP-a

Image
Foto: Screenshot

Prvi put nakon 32 godine nogometna reprezentacija SAD-a propustit će nastup na Svjetskom prvenstvu. Momčad Brucea Arene su doživjeli krah u posljednjem kolu kvalifikacija Sjeverne i Srednje Amerike

11.10.2017.
8:43
Screenshot
VOYO logo

Amerikanci su uoči posljednjeg kola bili na trećem mjestu koje vodi izravno na SP, imali su dva boda više od Paname i Hondurasa. U završnoj utakmici kvalifikacija išli su u goste najslabijoj momčadi na ljestvici Trinidadu i Tobagu i činilo se da će bez problema izboriti vizu za Rusiju.

Image
MESSI HAT-TRICKOM UBACIO ARGENTINU NA ZADNJI VLAK ZA RUSIJU: /

Svjetsko prvenstvo ipak neće biti 'šuplje'

Image
MESSI HAT-TRICKOM UBACIO ARGENTINU NA ZADNJI VLAK ZA RUSIJU: /

Svjetsko prvenstvo ipak neće biti 'šuplje'

Pulisic nije mogao sam

No domaći, koji su na kontu uoči ove utakmice imali svega tri boda, već su u 37. minuti vodili s 2-0 autogolom Omara Gonzaleza i pogotkom Alvina Jonesa. Christian Pulisic je u 47. minuti smanjio zaostatak, ali više od toga Amerikanci nisu uspjeli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč tome, SAD je bio blizu prolaza ili barem plasmana u dodatne kvalifikacije praktički do samoga kraja jer su gubili i njegovi konkurenti. No, Honduras je na svome terenu preokrenuo zaostatak protiv Meksika iz 1-2 u 3-2 i izborio dodatne kvalifikacije protiv Australije, dok je još veći pothvat napravila Panama, ali u dvoboju koji je obilježio veliki skandal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gol koji nitko nije vidio

Johan Venegas je u 36. minuti doveo Kostariku u vodstvo u Panama Cityju, a domaćima je u 53. minuti izjednačenje fantomskim golom donio Gabriel Torres. Snimka je jasno potvrdila da lopta nije prešla crtu, čak ni blizu, ali su suci svejedno priznali pogodak. Panamcima nije smetalo i u 88. minuti su golom Romana Torresa izborili prvi plasman na SP u povijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Meksiko, Kostarika i Panama su, dakle, izravno izborili plasman u Rusiju, Honduras ide u dodatne kvalifikacije, a Amerikanaca prvi put od 1986. neće biti na svjetskoj smotri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo