ŠOKANTAN PRIZOR NA UTAKMICI U BUGARSKOJ: / Dva dječačića gola do pasa ispisana odvratnim porukama pozdravljali poput nacista

Image
Foto: Screenshot

Bugarske vlasti istražuju slučaj

11.5.2018.
14:16
Screenshot
VOYO logo

Fotografije dvojice dječaka očito mlađih od deset godina, bez majica na atletskoj stazi pored travnjaka nacionalnog stadiona u Sofiji, sa iscrtanim svastikama na sebi i desnom rukom podignutom u zrak na način na koji su nacisti to činili, uzburkale su duhove i dospjele pod istragu bugarskih vlasti.

Osim svastike na prsima jednog od njih, s njihovih se tijela dalo iščitati i 'Levski hooligan' te 'ACAB', uvredljiva poruka čuvarima javnog reda i mira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Državana agencija za zaštitu djece već je reagirala te se traži identitet dvojice. Manje je važno, ali prema tamošnjim zakonima ukoliko djeca mlađa od 14 godina večernju utakmicu pohode bez pratnje roditelja, oni će biti kažnjeni novčano u iznosu koji odgovara otprilike 2000 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Levski često puni blagajnu UEFA-e zbog rasiszma koji dospijeva s tribina, no ove slike sve to podižu na novu, još gadljiviju razinu. Inače, one stižu s utakmice finala Kupa u kojem je Levski poražen od gradskog rivala Slavije boljim izvođenjem jedanaesteraca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo