ŠOK U JUVENTUSU: / U Bayernu bi zbog ove vijesti o Mandžukiću mogli početi slaviti

Image
Foto: AFP

Njemački i talijanski prvak u međusobnom će ogledu u srijedu odlučiti koja će momčad u četvrtfinale Lige prvaka.

14.3.2016.
21:33
AFP
VOYO logo

Iako nije bio strijelac u prvome ogledu, Mandžukić je bio, složni su tada bili talijanski i njemački mediji, igrač velikog značaja za konačan rezultat. Bavarski klub imao je u Torinu prednost od dva gola razlike, samo da bi završilo 2:2 uz Mandžukićevu asistenciju za prvi gol domaćina tog ogleda.

Juventus se ne može u potpunosti zatvoriti

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaćinu utakmice u srijedu bilo koja pobjeda, ali i neodlučen rezultat bez golova ili 1:1 osigurava prolazak među osam najboljih momčadi u natjecanju, a kapetan sastava Philipp Lahm uvjeren je da će njegova momčad biti ta koja će se po završetku ogleda u Münchenu radovati. Da bi tako i bilo, siguran je, trebat će otupiti napad talijanskih prvaka pri čemu posebno naglašava važnost hrvatskog nogometaša.

"U potpunosti zatvoriti Juventus i onemogućiti ih da stignu do šanse za pogodak je gotovo nemoguće. Mi nećemo mijenjati naš način igre", tvrdi Lahm svjestan da će Mandžukić imati motiv više za dokazivanje protiv bivših suigrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mandžukić će biti motiviran

"On je bio 'vruć' i kada je igrao za nas, a to da će se htjeti dokazati protiv bivše momčadi sasvim je prirodna stvar", zaključuje Lahm.

Sve navedeno vrijedit će samo ako Mandžukić uistinu i istrči na travnjak u Münchenu. Prema posljednjim informacijama iz Gazzette dello Sport izvjesnim se čini da će Giorgio Chiellini propustiti taj ogled dok je pored imena hrvatskog napadača stavljen upitnik. U pitanju je umor, no očekuje se da Mandžukić stisne zube i stavi se na raspolaganje treneru Massimilianu Allegriju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mandžukić je za Bayern igrao od 2012. do 2014. godine i u tom razdoblju osvojio osam trofeja. Posebno je impresivna bila sezona 2012/13 u kojoj je Bayern s njim u vršku napada stigao do naslova u Ligi prvaka i dvostruke krune u Njemačkoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo