ŠOK NA RUJEVICI BIO JE PREVELIK: / 'Razočaranje je veliko. Sigurno će doći reakcija na sve skupa'

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

'Razočaranje je veliko, ni u trci, ni u agresiji nismo bili ta Rijeka koju smo svi očekivali'

17.8.2018.
7:54
Goran Kovacic/PIXSELL
VOYO logo

Trener Rijeke Matjaž Kek, nakon eliminacije u trećem pretkolu Europske lige, izjavio je da je razočaranje veliko, ali da treba biti objektivan i čestitati norveškom Sarpsborgu, objavljeno je na internetskom portalu Rijeke.

"Treba biti objektivan i čestitati gostima iz Norveške na prolazu. Mi smo bili daleko od onog što smo svi očekivali. Kada iz igre ne stvoriš šansu, teško je očekivati da se iz silnih prekida ne dogodi nešto. Razočaranje je veliko, ni u trci, ni u agresiji nismo bili ta Rijeka koju smo svi očekivali", rekao je u četvrtak nakon utakmice Matjaž Kek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RIJEKA – SARPSBORG 0-1 (1-1): APSOLUTNI ŠOK NA RUJEVICI! Norvežani zabili u 83. i izbacili Rijeku iz Europe

Nakon što je ogled u Sarpsborgu završio 1-1, Rijeka je bila apsolutni favorit za prolaz. Očekivalo se kako će hrvatski doprvak na svojoj Rujevici iskoristiti pozitivan rezultat i izboriti prolaz u play-off rundu. No, nogometaši Rijeke su u uzvratnom susretu na Rujevici izgubili 0-1 od Sarpsborga, a pogodak odluke zabio je Patrick Mortensen u 84. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Poraz će usmjeriti tok Rijeke'

"Poraz će usmjeriti tok Rijeke. Sigurno će doći reakcija na sve skupa. Računalo se na prolaz u Europi, ovo je dokaz da svi treniraju. Jednostavno nismo bili u stanju izdržati pritisak na loptu i njihov presing. Treba sjesti i vidjeti u kojem će smjeru ići Rijeka", zaključio je Matjaž Kek.

Poraz Rijeke protiv Sarpsborga i ispadanje iz Europe komentirao je Dario Župarić. Skrenuo je pozornost na riječke slabosti kod prekida...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Prekidi su nam slabost na kojima trebamo poraditi'

"Prekidi su nam slabost na kojima trebamo poraditi. Norvežani nisu imali ni jednu šansu iz igre, ali prekidi su nas dotukli. Prošle sezone dali smo samo jedan gol iz prekida, a primili smo ih više od 50 posto. Ostaje nam se koncentrati na prvenstvo i kup i popraviti to što griješimo. Moramo izbaciti iz svoje igre razne gluposti koje radimo na prekidima. Prvenstva se dobivaju i gube na prekidima", rekao je Župarić, prenosi riječki Novi list.

Ocijenio je da su Norvežani iskoristili trenutak nepažnje u obrani Rijeke, ali da im treba priznati da su u utakmici pokazali svoju kvalitetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nabijaju lopte i igraju presing, time i nas tjeraju na takvu igru, ne ostaje nam puno prostora. Stvarno, natjerali su nas igrati njihovu igru", rekao je Župarić.

Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo