SLUŽBENO POTVRĐENO: / Arsenal ima novog trenera nakon 22-godišnje vladavine Arsenea Wengera

Image
Foto: AFP

Nova era u Arsenalu nakon 22 godine

23.5.2018.
10:40
AFP
VOYO logo

Novi trener londonskog Arsenala je Španjolac Unai Emery. Bivši trener PSG-a preuzet će klupu engleske momčadi nakon što ju je napustio Francuz Arsene Wenger koji odlazi nakon 22 sezone.

Emery je prošle dvije sezone bio trener najbogatijeg francuskog kluba s kojim je ove sezone osvojio prvenstvo, Kup i liga kup, no zbog ispadanja u osmini finala Lige prvaka vlasnici kluba nisu mu produžili ugovor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije boravka na klupi PSG-a Emery je od 2013. do 2016. godine vodio Sevillu s kojom je tri puta zaredom osvajao Europsku ligu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izjave svih uključenih

"Unai ima sjajnu nisku uspjeha tijekom čitave karijere, pod njegovim vodstvom razvijali su se neki od najboljih europskih mladih igrača, a njeguje uzbudljiv i progresivan stil igre koji je savršeno uklapa u filozofiju našeg kluba. Njegova radna etika, strastveni pristup i osjećaj za vrijednosti kako na terenu tako i izvan njega čine ga idealnom osobom da nas povede naprijed", objavio je izvršni direktor Arsenala Ivan Gazidis.

"Radi se o dokazanom pobjedniku i uvjereni smo da se radi o pravoj osobi koja će nam donijeti trofeje", naglasio je vlasnik kluba Stan Kroenke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Arsenal je poznat diljem svijeta po svom atraktivnom stilu igre, mladim igračima i fantastičnom stadionu. jako sam uzbuđen što sam dobio odgovornost povesti ga u novo poglavlje", kazao je Emery.

Gaf dan ranije

Zanimljivo, već je jučer na službenoj stranici španjolskog trenera objavljeno je kako će preuzeti Arsenal. Još u ponedjeljak navačer ugledni BBC je objavio ovu vijest koji je pisao kako je tu odluku jednoglasno donio odbor kluba nakon razgovora sa svim kandidatima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na slici koja je postavljena na njegovoj službenoj stranici pisalo je kako je Emery ponosan što je postao dio Arsenalove obitelji. Potvrda od kluba tada još nije stigla, ali sada jeste. Poslije objavljivanja slike, ona je ubrzo skinuta i nije bilo moguće pristupiti stranici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo