klupko poreznih utaja / 'Slučaj Čorić' ipak ne postoji? Novinar Football Leaksa tvrdi da nije upoznat s objavljenim ugovorom

Nakon Modrića i Kovačića, u aferi Football Leaks pojavilo se i ime Ante Ćorića. No slovenski novinar istraživač tvrdi kako sporni ugovor nije među dokumentima

7.12.2016.
19:14
VOYO logo

Prava na transfer Ante Ćorića koja su u navodnom 70-postotnom vlasništvu londonskog Doyen Sportsa - ne postoje, potvrdio je za RTL istraživački novinar Football Leaksa, Blaž Zgaga. A evo i zašto. 

"Ja sam više mjeseci istraživao uskoro dva terabajta dokumenata iz baze Football Leaks i trebam reći da nisam upoznat s tim ugovorom. Pitam se da li taj ugovor zaista postoji jer onaj koji je prvi objavio tu priču nije objavio faks ni presliku ugovora", kaže Zgaga. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čime je upravo Football Leaks i dobio na vjerodostojnosti. Sve informacije poduprte su preslikama ugovora, a sve bi moglo promijeniti nogomet koji poznajemo.

"Football leaks je razotkrio da je to postao samo biznis gdje mnogi imaju strašne profite, tako da mislim da, ukoliko oni koji vole nogomet vide ove dokumente, doći će do velike promjene jer će oni vjerojatno tražiti da se izmijeni sustav", dodaje Zgaga. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A dok se sustav ne promjeni sigurno niste znali da najplaćaniji nogometaši nisu ni Ronaldo ni Messi već Ezequiel Lavezzi koji u Kini tjedno zaradi 493 tisuće funti. Dodatnu zaradu našao je i Neymar koji za 600 autograma dobije 40,000 funti. Francuski prvak PSG je pak pristao Thiagu Silvi plaćati 2,5 milijuna eura poreznog duga dok je igrao u Italiji. A 150 milijuna eura poreza pokušao je izbjeći i veliki Ronaldo.

"Ovo je delikatna tema ali ona ne utječe na našu igru. Plus, ona može biti istinita, ali i ne mora s jedinim ciljem da uzrokuje nestabilnost u momčad u našem najsjajnijem trenutku. Mislim da je ovo nebitno u odnosu na našu momčad", rekao je Ronaldov suigrač Sergio Ramos. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, čini se da će ipak biti jer je porezna uprava prije nekoliko sati pokrenula istragu protiv suigrača mu Fabia Coentraa, Luka Modrić pak može čekati sljedeći scenarij.

"Ona će raditi po svojim pravilima. Vjerojatno sad će im biti lakše jer je mnogo dokumenata objavljeno i onda će oni odlučiti je li je to samo porezni prekršaj ili će ići i u kazneni progon", zaključio je Zgaga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Klupko afera tek se počelo odmotavati. Blaž Zgaga poručuje da otkrivanju hrvatskih imena tu nije kraj.

ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo