VIDEO / kaosa u centru Sarajeva!

Sarajevo je ponovno poprište navijačkih nereda. Na dan uzvratne utakmice 2.

24.7.2012.
13:10
VOYO logo

Iako je utakmica na rasporedu tek u 21 sat, već prije podneva izbila je tučnjava između navijača Željezničara i Maribora kod sarajevske Katedrale, gdje se okupila grupa slovenskih navijača. Po riječima svjedoka, Slovenci su počeli s verbalnim provokacijama, a uskoro je stigao žestok odgovor. Sarajlije su ih, piše portal SportSport.ba, napali iz tri pravca, došlo je do masovne tučnjave i poznatih ružnih scena nakon čega se u sukob umiješala i policija. Boce, kamenje, stolci, baklje... letjeli su na sve strane, a prilikom nereda ozlijeđena su i dva policajca.

Nakon nekoliko minuta žestokog obračuna, specijalne policijske snage uspjele su odvojiti slovenske navijače, te ih prevesti do stadiona Koševo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://www.youtube.com/embed/4L0LJGOfbGE VIDEO: Klix.ba

"Navijača Maribora je bilo nekoliko desetina. Bili su vrlo agresivni i krenuli su bakljama paliti tende na kafićima. Skandirali su 'Nož, žica, Srebrenica' i ostale gadosti. Raja koja je sjedila u kafićima u Strossmayerovoj ulici prva se sukobila sa njima, a onda su odnekud uletili navijači Željezničara i počela je masovna tučnjava. Meni je najviše krivo kada je stigla policija čiji su pripadnici tukli naše momke, a Slovence štitili. Njih su samo sproveli, iako su oni bili najagresivniji", izjavio je jedan od svjedoka sukoba za SportSport.ba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po prvim neslužbenim informacijama, ozlijeđeno je desetak osoba, mahom navijača Maribora. Navodno je jedan od slovenskih navijača i teže ozlijeđen, nakon što je pogođen bocom u glavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo