SLOVENAC TRATNIK SLAVIO U NAJDUŽOJ ETAPI GIRA D'ITALIA: / Almeida i dalje vodi u ukupnom poretku

Image
Foto: Profimedia

Hrvatski biciklist Josip Rumac (Androni Giocattoli) u 16. je etapi zauzeo 83. mjesto

20.10.2020.
18:04
Profimedia
VOYO logo

Slovenski biciklist Jan Tratnik (Bahrain-McLaren) pobjednik je najduže etape ovogodišnjeg "Gira d'Italia", 229 kilometara dugačke 16. dionice od Udina do San Danielea del Friulija, dok je Portugalac Joao Almeida (Deceuninck-QuickStep) zadržao vodstvo u ukupnom redoslijedu.

Tratnik je bio dijelom velike skupine od preo 20 vozača koja se izdvojila iz pelotona u ranoj fazi etape te ostvarila više od 15 minuta prednosti. Otprilike 30-ak kilometara prije cilja Tratnik se izdvojio sam u vodstvu, nekoliko kilometara prije ciljne linije dostigao ga je Australac Ben O'Connor (NTT), no u samoj završnici Tratnik je bio jači te je slavio sa sedam sekundi prednosti. Treće mjesto u etapi zauzeo je Tratnikov momčadski kolega Talijan Enrico Battaglin (Bahrain-McLaren), koji je u sprintu bio uspješniji od Poljaka Kamila Maleckog (CCC) i Britanca Bena Swifta (INEOS Grenadiers), sa 1:14 minuta zaostatka za pobjednikom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rumcu 83. mjesto

Almeida je u samoj završnici etape napao svoje najbliže pratitelje u ukupnom redoslijedu te ciljem prošao s dvije sekunde prednosti pa je tako pet dana prije kraja utrke povećao svoju prednost u odnosu na drugog Nizozemca Wilca Keldermana (Sunweb) i trećeg Australca Jaija Hindleya (Sunweb) na 17 sekundi, odnosno 2:58 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski prvak Josip Rumac (Androni Giocattoli) u 16. je etapi zauzeo 83. mjesto sa 21:26 minuta zaostatka za Tratnikom te je u ukupnom redoslijedu 89. sa 2:33:45 sati slabijim vremenom od Almeide.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo