SLOMIO SE USRED EMISIJE ZBOG BARIĆA: / Legendarni nogometaš gorko zaplakao i onda objasnio zašto je 'Herr Otto' najveći

Image
Foto: Screenshot

Njegov bivši igrač iz Rapida, legendarni austrijski napadač Hans Krankl doznao je za trenerovu smrt tijekom gostovanja na Sky televiziji

14.12.2020.
21:42
Screenshot
VOYO logo

Nekadašnji hrvatski izbornik Otto Barić preminuo je u nedjelju od posljedica koronavirusa u 88. godini u bolnici KB Dubrava. Smrt legendarnog trenera odjeknula je i izvan granica Hrvatske, a posebice u Austriji gdje je proveo veći dio svoje karijere i gdje je ostvario svoje najveće uspjehe.

Njegov bivši igrač iz Rapida, legendarni austrijski napadač Hans Krankl doznao je za trenerovu smrt tijekom gostovanja na Sky televiziji, a vijest ga je toliko dotukla da se rasplakao pred kamerama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bio je jedan od najboljih trenera s kojim sam radio tijekom cijele svoje karijere. Svakako je u najboljih tri. Leopold Stastny i Erich Hof su također bili vrhunski. Kao motivator je Barić bio neprikosnoven", kazao je 67-godišnji Krankl dan nakon Barićeve smrti za Der Standard.

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

'Živio je za nogomet'

"Nedostajao mu je pravi klub u pravo vrijeme. Nije bio toliko poštovan u Hrvatskoj kao što je bio u Austriji. To je čest slučaj kada najveći uspjeh ostvarite izvan svoje države", rekao je Krankl i otkrio poneki detalj iz o svom omiljenom treneru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kada je stigao u Rapid, predstavio nam se na hrvatsko-njemačkom jeziku. Svi smo jako voljeli taj jezik. Živio je za nogomet i znao je sve o njemu. Bio je vrhunski čovjek", veli Krankl.

Na koncu je otkrio i zašto je Barićeva smrt za njega toliko drugačija od nedavno preminulih Diega Maradone i Paola Rossija, koje je također poznavao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Poznavao sam Maradonu i Rossija osobno, ali oni mi nisu bili prijatelji. Smrt Otta Barića je osobna, radili smo skupa jako dugo. Nije mi važno ako je umro od koronavirusa ili ne, tužno je kad osoba umre. Maradona i Rossi su umrli prije svog vremena. Ottu je bilo skoro 90 što je mala utjeha. Možda bi poživio još nekoliko dobrih godina, ali ga je glupi virus spriječio", zaključio je Austrijanac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo