SLAVNI TRENER OBOŽAVA HRVATE: / 'Boban će napraviti sjajan posao, a s Modrićem imam jako dobar odnos'

Image
Foto: AFP, ALEXANDER HASSENSTEIN

Talijanski stručnjak Carlo Ancelotti, koji od ljetos trenitra nogometaše Bayerna, dao je intervju za Hrvatsku nogometnu televiziju (HNTV) u kojem se dotaknuo mnogih zanimljivih tema.

6.10.2016.
10:31
AFP, ALEXANDER HASSENSTEIN
VOYO logo

Bivši trener Juventusa, Milana, Chelseaja, PSG-a i Real Madrida tijekom karijere je vodio brojne hrvatske nogometaše. Jedan mu je ipak najviše prirastao srcu.

'Boban je inteligentan čovjek'

"Jedno ime je posebno, to je Luka Modrić, fantastičan veznjak i čovjek. U Juventusu se sjećam Igora Tudora, u Parmi Marija Stanića. Inače, s Lukom i danas imam jako dobar odnos", otkrio je Ancelotti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pri kraju igračka karijere kratko je dijelio svlačionicu i s legendarnim kapetanom hrvatske reprezentacije Zvonimirom Bobanom koji je danas savjetnik predsjednika FIFA-e Giannija Infantina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je odlična stvar za nogomet jer Boban je vrlo inteligentan čovjek i bivši vrhunski nogometaš. Za nogomet je važno imati takve ljude na visokim pozicijama jer oni znaju bit nogometa i mogu mu jako puno pomoći. Nadam se da će napraviti sjajan posao za nogomet", istaknuo je 57-godišnji Talijan.

U Bayernu je slično kao u Milanu

Ancelotti je radio u svim najjačim europskim ligama, pa je zanimljivo čuti njegov pogled na sličnostii razlike u tim natjecanjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U Italiji je nogomet više orijentiran na taktiku, u Španjolskoj se mnogo više igra s loptom, u Francuskoj je agresivan... Teško je zato reći gdje se igra najbolje. Tako je i s klubovima, svaki od njih ima neki svoj način življenja. U Bayernu je, recimo, sličan kao u Milanu", objasnio je Ancelotti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo