SVIJET PLAVIH / 'Čačića mazi rezultat, a rezultat je taj koji drži trenera na životu. Dinamo nema igru. Nije mi jasno zašto to Čačić radi, a posebno mu zamjeram jedno'

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Slavko Ištvanić za Net.hr u svijetu Plavih komentira Dinamo u 100. derbiju HNL-a protiv Hajduka

14.8.2022.
1:49
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Za Dinamo je igrao od 1983. do 1995. godine i legenda je kluba. Nastupio je, prema podacima s interneta, u 507 utakmica za zagrebačke plave, od čega u preko 200 utakmica za Dinamo u 1. HNL. S Dinamom je osvojio i naslov prvaka Hrvatske u sezoni 1992./93.

Bio primjer pravog kapetana

Image
SVIJET BILIH /

'Ovaj poraz boli. Nije lako takvo što zaboraviti preko noći, gubio sam i ja od Dinama, ali nema vrimena. Čeka Villarreal'

Image
SVIJET BILIH /

'Ovaj poraz boli. Nije lako takvo što zaboraviti preko noći, gubio sam i ja od Dinama, ali nema vrimena. Čeka Villarreal'

Slavko Ištvanić u Maksimiru je bio primjer pravog kapetana i nogometaša koji gine za svoj dres i grb. Čestit i pošten, za njega će Miroslav Ćiro Blažević kazati kako je bio vođa kakvog svaki trener može samo poželjeti u svlačionici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slavko je sedmi igrač u povijesti po broju nastupa za Dinamo. Za klub za koji je svim srcem i bićem iskreno živio, uvijek je davao sve od sebe. Tako je za zagrebačke plave, momčad njegova života, zaigrao u Banjoj Luci dan nakon što mu je umrla prerano rođena curica, a četiri godine kasnije na travnjaku u finalu Kupa protiv Hajduka bio samo nekoliko sati nakon što je pokopao oca.

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Gojak slavi gol Hajduku.

Da, to je bio Slavko Ištvanić, jedan sasvim poseban igrač, nogometni romantičar. A 1994. godine zaigrao je majstor protiv Rijeke i s dva slomljena rebra, onako mangupski, zagrebački... Nije napuštao svoje dečke kao kapetan, trudio se pokazivati im da misli na njih, kako je tu uz njih. Uvijek...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Utakmica Dinama i Hajduka sama je po sebi od početka bila malo potrgana, s jedne i druge strane, bilo je ispitivanja na početku susreta. Sve u svemu, Hajduk je u prvom dijelu imao jednu šansu i polušansu kojima je zaprijetio Dinamo. Općenito gledajući, mislim da je Hajduk u prvom poluvremenu bio čak i malo bolji. Utakmica se prelomila sama po sebi i otišla na stranu Plavih nakon greške obrambenog igrača Hajduka. Kad je Dinamo zabio gol za 1-1, tu se dogodio preokret. Odmah je Dinamo zabio i drugi i susret je otišao na stranu Plavih. Nakon toga, Dinamo je bio puno bolji i dominantniji. Izmjene koje su napravljene donijele su preokret. I Oršić i Gojak su zabili golove", objašnjava nam Slavko Ištvanić.

'Dinamo nema prepoznatljivu igru'

Znači, Ante Čačić je pogodio s izmjenama?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Je, pogodio je, ali ću se opet osvrnut na ono što su drugi komentirali, da mi jednostavno nije jasno da se tolike izmjene rade iz utakmice u utakmicu u redovima Dinama. Eto samo danas, ne igra Oršić, kao i neki drugi igrači koji su igrali u utorak, ključni za Dinamo i Dinamovu igru. Nije mi to stvarno jasno. Znam da Dinamo ima veliki roster igrača, ima sve ali kažem, da bi Dinamo dobio na kvaliteti, na igri prema naprijed, kompaktnosti, momčad mora imati neku prepoznatljivost i sedam-osam standardnih igrača. Danas je 5-6 igrača igralo koji nisu nastupili prošlog utorka u Ligi prvaka. Sve što je kod Dinama bilo dobro, bilo je u drugom dijelu".

Čačić je rotirao igrače zbog umora protiv Ludogoreca. Ima širinu koja mu jamči i dalje jaku momčad, omogućava i koja mu je pokriće za svoje poteze s tolikim izmjenama, promjenama u prvoj momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Je, istina, ne kažem da nije, svaki trener ima svoju taktiku i metodu da bi nešto napravio. U ovom slučaju Dinamo ga ima i to je rezultat koji u ovom trenutku drži trenera. Sve drugo pada u vodu. Rezultat je taj koji drži trenera na životu. Međutim, Dinamo po meni nema igru. Ono što mi moramo raditi, što Dinamo mora raditi, je da mora stvarati šanse, mora imati igru prema naprijed, završnicu dobru. Dubinske lopte, ono što nedostaje da hrani Petkovića i Drmića. Znači, Dinamo iz drugog plana mora imati tu poziciju. Tri ili četiri kola prije kraja prvenstva izjavio sam da Dinamo nema igru i da mi jednostavno nije jasno da taj mali Tolić još u prvenstvu i euro utakmici nije dobio niti minutu. Po meni je on taj kreator igre koji bi mogao napraviti prevagu prema naprijed. To je ono što ja zamjeram treneru Čačiću, a sve ovo drugo drži rezultati. Nadam se da će sve drugo i doći, ali moraju igrači koji su iznijeli neki teret u prošloj sezoni dobiti priliku".

'Rezultat drži trenera'

Zagrebačka publika uvijek je bila dosta zahtjevna. Evo, i sad kad pričamo o pobjedi nad Hajdukom 4-1, u susretu u kojem su Plavi zabili 4 gola u drugom dijelu, spominje se loša igra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sad bi, ono, neki kazali da Čačića mazi rezultat. To je najbitnije. Rezultat drži trenera, kao što sam već ranije rekao. Nadam se da će Dinamo kroz određeni period, kako će vrijeme prolaziti, da će imati igru i rezultat i dalje. ali pribojavam se malo. Otpočetka u prvenstvu i sad, mi kad gledamo utakmice i sve ono ostalo, možda je jedino Dinamo dobro otvorio i završio susret u Koprivnici protiv Slaven Belupa. S drugim klubovima se Dinamo mučio. Eto Varaždin, ili ne znam, Dinamo vodi 3-2 Ludogorec, a nema igru pritom. Bugari su nam s dva igrača manje stvarali pritisak u drugom dijelu. Danas Dinama u prvom dijelu nije bilo, nema nas, tražili smo se i nismo imali loptu prema naprijed. Nije bilo niti jednog igrača za kojeg bi mogli kazati da je odskočio, da je u formi. Mene brine forma igrača", govori nam Slavko Ištvanić i nastavlja:

"Plavi su na bljeskove protiv Ludogoreca u prvom i drugom poluvremenu zabili golove, znači na bljeskove pojedinaca, ali kompletno Dinamo nema prepoznatljivu igru. Nemamo to da možemo mijenjati igru, kad je loš rezultat, da Dinamo može promijeniti sustav, da se može okrenuti igru prema naprijed, da Dinamo može napadati. Dinamo to nema. Znači, Dinamo vodi 3-2, igramo prema naprijed, a momčadi čitav stadion zviždi i viče igrajte, a vodimo 3-2. Znači, Ludogorecu trebaju još dva gola a produžetak, Dinamu jedan za potop suparnika i hajde, na kraju su Hvala Bogu zabili taj 4 gol. Uvijek strepimo. Mi kao bivši igrači i navijači sad, strastveni, naravno da želimo da Dinamo, uz rezultat koji ga mazi, ima i dobru igru. Dinamo ima protivnika u play-offu momčad koja dobila 5-0 i koja nije za podcijeniti, a mi još stvaramo igru, tražimo se. Sad dolaze ozbiljne utakmice."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
Image
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Slavko Ištvanić

'Pralija je bio odličan igrač, opasan, kapetan Hajduka'

I na kraju razgovora Slavku Ištvaniću smo prenijeli Pralijine riječi o njemu...

"Ma Pralija je bio odličan igrač, opasan igrač, igrao sam protiv njega. Bio je kapetan Hajduka i mislim da je veliki obol dao Bijelima, klubu kao takvom. I ovom prilikom ga pozdravljam i od svega srca mu želim sve najbolje u životu, njemu i njegovoj obitelji".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo