Bilić objasnio rezultate zbog kojih ga tjeraju!

Bivši izbornik nogometne reprezentacije Hrvatske, Slaven Bilić, dao je intervju za službenu stranicu UEFA-e, u kojem je progovorio o svom poslu i životu u Moskvi...

26.4.2013.
16:31
VOYO logo

Bilić se posljednjih tjedana našao na udaru kritika navijača, jer Lokomotiv ne ostvaruje rezultate u odnosu na ulaganja. Bivši hrvatski izbornik ima objašnjenje zašto je bogata moskovska momčad tek deseta u ligi od 16 klubova.

"Glavni problem moje momčadi je - postizanje pogodaka. Ako ne zabijate, ne možete pobijediti. Ne kažem da sam nezadovoljan igrama svoje momčadi, osim utakmicom protiv Rubina iz Kazana (0:2), ali jako nam nedostaju golovi. Trudimo se, dajemo sve od sebe i naporno radimo. No, neće nas gol", započeo je Bilić. Lokomotiv ima petoricu napadača. Kako to da su svi odjednom prestali zabijati? Ne krivim napadače. Uspjeh leži u akcijama cijele momčadi, a u to uključujem i obrambene i vezne igrače. U utakmicama ruskog prvenstva nema puno prilika za pogotke. Stoga, kada stvorite priliku trebali biste zabiti. Većini klubova polazi za nogom da zabiju, no mi smo za nijansu darežljiviji u situacijama pred golom. Nedavno ste izjavili da momčadi nedostaju dvojica igrača u sredini terena. Naši su vezni nogometaši snažni individualci. No nama su potrebna dvojica nogometaša koja će "slijepiti" naš vezni red. Potrebna nam je veća razina kvalitete, više dijagonalnih dodavanja, mješovitih dodavanja kroz sredinu i krila... Osjećate li vanjski pritisak pogotovo od strane medija? Kada obavljate bilo kakav posao osjećate neku vrstu pritiska. No, moramo se nositi s time. Ja sam sam sebi najveći pritisak. Uvijek postoji mogućnosti biti bolji i to je nešto ćemu težim i na taj način stvaram pritisak na sebe i svoje suradnike. U posljednje vas se vrijeme povezuje s odlaskom u Tursku, točnije Beşiktaş. Došao sam u Lokomotiv gdje želim ostati jedan dulji period vremena. Moj ugovor traje još dvije i pol godine. Volim klub, navijače, grad... Ostajem! Ne namjeravam nikamo otići. Bilićev Lokomotiv nakon 25 kola ruske Premierlige zauzima tek 10. mjesto s 34 osvojena boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo