SLAVEN BILIĆ SPUŠTA LOPTU NA ZEMLJU: / 'Ne želimo se zanositi pobjedama'

Image
Foto: AFP

Slaven Bilić nastavlja raditi sjajne stvari na klupi West Hama. Hrvatski trener je u subotu sa svojom momčadi ostvario još jednu gostujuću pobjedu, ovog puta protiv neugodnog Crystal Palacea 1:3.

19.10.2015.
8:59
AFP
VOYO logo

Iako je ove sezone u gostima skinuo skalp velikanima poput Arsenala, Liverpoola i Manchester Cityja, za subotnje slavlje protiv Crystal Palacea kazat će kako mu je to najponosniji trenutak od kada je ljetos preuzeo Čekićare. Pobjedom nad Crystal Palaceom, West Ham je skočio na četvrtu poziciju Premiershipa. Ovaj rezultat također znači da je momčad Slavena Bilića u najboljoj gostujućoj formi u Premiershipu. Međutim, sljedećeg vikenda Bilića čeka pravi izazov. Na Boleyn Ground dolazi Chelsea i Jose Mourinho.

"Moj stručni stožer i ja samo radimo dobar posao i jedina stvar koju želimo trenutno sada je da se ne zanosimo s pobjedama. Nastavit ćemo i dalje dobro raditi i davati sve od sebe. Naravno, biti će tu još uspona i padova ali vrlo smo samouvjereni", kazao je Bilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP, LINDSEY PARNABY

Slavenovi porazi su dokaz koliko je Premier liga jaka

Sad nakon ovih dobrih rezultata u posljednje vrijeme, još je i veća žal što u srazovima protiv Leicestera i Bournemoutha Čekičari nisu ostvarili domaće pobjede. A objektivno su bolja momčad od oba sastava koja je još, k tome, igrala na svom terenu.

"Napravili smo nekoliko pogrešaka u prvom poluvremenu protiv tih momčadi, koje spadaju u red sastava koji igraju vrlo energično i na reakciju. I zato su nas kaznili. Pošteno je kazati kako smo u obje te utakmice mi bolje reagirali nego što su Arsenal i Liverpool reagirali protiv nas. Protiv Leicestera smo se vratili. zabili smo taj gol za 1:2 i imali smo dvije odlične prigode zabiti za 2:2. Protiv Bournemoutha smo se vratili na 2:2, ali na kraju nismo izdržali, nismo imali sreće. Napravili smo nepotrebne pogreške i zato treba odati priznanje ovim momčadima jer su naše pogreške znali iskoristiti. Da, to pokazuje kako je Premierliga jaka liga. Sasvim je svejedno jesi li Manchester United ili momčad sa dna ljestvice. U Engleskoj nema garancije za pobjedu. Za nikoga".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bilić je u West Ham donio nešto posebno. Donio je nogometnu filozofiju koja je očarala Engleze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Carrol je donio ono nešto

Odličan potez napravio je Bilić kada je u igru protiv Crystal Palacea uveo Andyja Carrolla, nogometaša kojeg prati glas kako nije dovoljno posvećen nogometu i u čiju obranu je nedavno stao i sam Bilić. Upravo je Carrol sudjelovao kod drugog gola West Hama, kojeg je u 88. minuti zabio Manuel Lanzini.

"U ovih posljednjih sedam, osam tjedana od kad se vratio treninzima, jako je naporno radio i u dobroj je formi. On ima ono nešto u igri što je teško objasniti. Znam kako je njegova pozicija zahtjevna. Kad ti lopta dolazi, više je na tebi kako ćeš reagirati, nego na njima", hvali Nane svog nogometaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad je riječ o Andyju više je na njemu nego na obrambenom igraču. On ima sjajne vještine i dobar pregled igre. Da, sjajan je igrač. Međutim, njegov najveći problem bila je kondicija i ozljede. No, sad je onaj pravi".

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo