POČAST JEDNOJ VELIKOJ KARIJERI / Slaven Bilić se javio kad je čuo da Mandžukić ide u mirovinu: 'Ne mogu vjerovati da neki tako pričaju o njemu...'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Mandžukić je imao i bogatu klupsku karijeru tijekom koje je nosio dres Marsonije, Zagreba, Dinama, Wolfsburga, Bayerna, Atletica i Juventusa

3.9.2021.
18:50
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Legendarni hrvatski napadač Mario Mandžukić u petak je objavio završetak svoje igračke karijere u dobi od 35 godina. Mandžukić je završetak svoje velike karijere objavio putem instagrama.

Tijekom karijere Mandžukić je odigrao 89 utakmica za hrvatsku reprezentaciju te je postigao 33 pogotka što ga svrstava na drugo mjesto najboljih strijelaca Vatrenih, više golova postigao je samo Davor Šuker (45).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Popularni "Mandžo" prvenstveno se isticao važnim golovima na velikim natjecanjima, pa je tako bio i strijelac vjerojatno najvažnijeg pogotka u povijesti hrvatske reprezentacije, pobjedničkog za 2:1 protiv Engleske u produžetku polufinala Svjetskog prvenstva u Rusiji prije tri godine. 

Image
MALO POZNATA PRIČA /

Misteriozan odnos Modrića i Mandžukića: Četiri godine nisu razgovarali, a sve zbog jedne jedine rečenice

Image
MALO POZNATA PRIČA /

Misteriozan odnos Modrića i Mandžukića: Četiri godine nisu razgovarali, a sve zbog jedne jedine rečenice

Mandžukić je imao i bogatu klupsku karijeru tijekom koje je nosio dres Marsonije, Zagreba, Dinama, Wolfsburga, Bayerna, Atletica i Juventusa, da bi proljetni dio prošle sezone proveo u Milanu. S Dinamom je osvojio tri naslova prvaka Hrvatske te dva Kupa, s Bayernom po dva naslova prvaka Njemačke i Njemačka kupa te Ligu prvaka, a s Juventusom četiri naslova prvaka Italije uz tri Talijanska kupa. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Te 2013. godine kada je s Bayernom osvojio Ligu prvaka bio je i strijelac prvog pogotka na utakmici u 2:1 pobjedi protiv Borussije Dortmund, a bio je strijelac i u finalu Lige prvaka 2017. u :-4 porazu Juventusa od Real Madrida.

Odali mu počast

Njegov su oproštaj od nogometa za službenu stranicu HNS-a prokomentirali bivši izbornici Hrvatske, ali i sadašnji izbornik Zlatko Dalić te predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zlatko Dalić: "Mandžukić uvijek želi igrati. Drugi igrači kada imaju neki objektivni problem možda ne bi izašli na teren, ali on ima duh ratnika i veliki je profesionalac. Kad bih mogao birati idealnu momčad, u njoj bih želio jedanaest Mandžukića. A što tek reći o njegovoj ulozi u osvajanju našeg srebra? Gol Engleskoj je i njemu i svima nama nešto što ćemo zauvijek pamtiti. Mario je jedinstven igrač, borac na kojeg se momčad uvijek može osloniti, igrač za velike utakmice i najteže izazove - zato je toliko i trajao na tako visokoj razini. Odlazi kao istinski velikan hrvatskog nogometa, jedan od najvećih. Želim mu, naravno, sve najbolje privatno, a siguran sam da neće dugo biti bez nogometa te da će mu se brzo vratiti. U kojoj ulozi, to najbolje zna Mario, ali poznavajući njegovu upornost i predanost, sigurno će biti uspješan što god da odabere."

Ante Čačić: "Mario je igrač koji svojim presingom i agresivnošću diktira ritam suparničke igre i svojoj momčadi olakšava da se učinkovito brani".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Niko Kovač: "Kod Mandže je tako, može ga pregaziti tenk, a njemu ne bude ništa!".

Igor Štimac: "Mandžukić mora biti primjer svojim kolegama, on je tipičan primjer kakav treba biti moderan napadač, primjer kako se treba ponašati profesionalac. On je uzor svim europskim napadačima".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slaven Bilić: "Mandžo… Meni je nevjerojatno da o njemu svi pričaju kao o nekom bad guyu, a ja nisam vidio pristojnijeg dečka od njega. Bio je uvijek veliki profesionalac, maksimalno posvećen grupi. I baš uvijek bi sve napravio za uspjeh momčadi".

Marijan Kustić: "Vjerujem da su svakoga prošli trnci dok su čitali Marijevo oproštajno pismo koje je uputio 'mladom Mariju', a te riječi mogu biti inspiracija svakom mladom nogometašu da je moguće ostvariti snove upornim radom i vjerom u sebe. Upravo tako Mario je iz male sredine stigao na najveće pozornice i zabijao golove u finalima Lige prvaka i Svjetskog prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mario zaista može biti ponosan na svoju izuzetnu karijeru te u igračku mirovinu odlazi kao jedan od najvećih nogometaša u hrvatskoj povijesti. Svi koji smo ga gledali uživali smo u njegovoj borbenosti, gardu, pobjedničkom karakteru i, naravno, nogometnom znanju, a pogodak Engleskoj ostat će nam svima najpamtljiviji i najdraži trenutak njegove karijere, ujedno i najvažniji gol u hrvatskoj nogometnoj povijesti. Naravno, ovo je zbogom samo profesionalnom igranju nogometa, ali sigurno ne i Marijevo zbogom nogometu. Vrata hrvatskog nogometa i HNS-a uvijek će mu biti otvorena te mu želim svu sreću u novom poglavlju života."

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo