VIDEO: / Slaven Bilić postaje pravi heroj u Moskvi!

U prvoj utakmici 10. kola ruske Premierlige, derbiju vikenda, Zenit i moskovski Lokomotiv su u Sankt Peterburgu odigrali utakmicu bez pobjednika (1:1).

29.9.2012.
14:59
VOYO logo

Nastavila je tako s dobrim rezultatima momčad koju vodi nekadašnji hrvatski izbornik Slaven Bilić, a za koju uspješno nastupa i Vedran Ćorluka. Poslije tri prvenstvene pobjede zaredom protiv uglednih suparnika (Spartak, Rubin i Terek Grozni), sada je Bilićeva momčad uzela bod kod prvaka i time zadržala priključak s najboljim ruskim momčadima.

Utakmica nije dobro počela za Lokomotiv budući je talijanski nogometaš Criscito u 14. minuti doveo Zenit u vodstvo. Vrlo brzo nakon toga je Lokomotiv izjednačio, ali je pogodak opravdano poništen, no u 25. je ipak bilo 1:1 poslije lijepe reakcije N'Doyea koji je prebacio domaćeg vratara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do kraja nije bilo pogodaka, ali je bilo itekako mnogo uzbuđenja. U 32. su gosti ostali s igračem manje zbog drugog žutog kartona Šiškina, makar je sudac pogriješio i taj je žuti karton trebao pokazati Ćorluki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, snage su izjednačene odmah početkom nastavka kada je pocrvenio domaći igrač Anjukov (također drugi žuti). Do kraja je Zenit bio nešto bolji, no Ćorluka (igrao svih 90 minuta uz žuti karton u 89.) i društvo su sačuvali bod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prije svega želim se zahvaliti svojim igračima na ovoj utakmici. Došli smo na noge aktualnom prvaku Rusije i odigrali fantastično. S ovim smo rezultatom nastavili seriju dobrih rezultata, ali na kraju ipak ostaje mala žal za tri boda koja smo mogli uzeti da smo iskoristili probleme koji trenutno muče Zenit &#8211", rekao je Bilić na konferenciji za novinare. *Tijekom utakmice imali ste kraći razgovor s trenerom Zenita Lucianom Spallettijem. O čemu se radilo? Tijekom utakmice sve svoje prigovore upućujem sucu utakmice, nikad suparničkoj klupi. Spalletti i ja smo imali jedan korektan dijalog, u kojem smo raspravljali o jednom prekršaju. Lokomotiv je u 32. minuti ostao bez Šiškina zbog crvenog kartona, ali je u trećoj minuti nastavka i Zenit ostao oslabljen zbog isključenja Anjukova. *Nakon crvenog kartona Anjukova dali ste naredili svojim momcima da napadnu ili da se nastave koncentrirati na obranu? Kada igrate kod Zenita uvijek je dobro kolektivno se braniti, bez obzira dali imate igrača više ili manje. Na poluvremenu sam promijenio formaciju u 4-4-1 i tražio od svojih dečkiju da se nastave braniti, ali da istovremeno vrebaju priliku kada će četvorica ili petorica jurnuti u kontru. Želio sam pobjedu, zato sam ubacio u nastavku Obinnu i Maicona. *Jeste li se posebno pripremali braniti Hulka? Hulk je jedan od najboljih krila svijeta, ali Zenit nije Hulk. I bez njega je Zenit sjajan. Od svojih sam igrača tražio da ne ostavljaju Hulka jedan na jedan s nekim. Prvo su Ješčenko i Grigorjev, a zatim Ziegler i Obinna sjajno obavili posao na njemu. Danas je cijela obrana bila sjajna. Hulk će s vremenom postati bolji nego što je bio danas. Nakon nepotpunog 10. kola ruske Premierlige Lokomotiv zauzima sjajno treće mjesto prvenstvene ljestvice s 20 bodova na svom kontu. Jedino Terek može unazaditi Bilićevu momčad do kraja ovog kola i to za jedno mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo