Slaven Bilić oduševljen: 'Ovo je ono pravo'

'Ovo je posao kakav sam htio. Uživao sam u prethodnom poslu jer sam bio izbornik reprezentacije svoje zemlje, ali sam sebe vidio više kao klupskog trenera.

24.8.2012.
17:48
VOYO logo

Trener Lokomotiva i bivši hrvatski izbornikSlaven Bilić dao je intervju za rusku televizijsku mrežu RT. Govorio je o prvim dojmovima na novom poslu, o snazi ruske Premierlige i planovima za budućnost.

Priznao je na početku razgovora da je priliku kakvu je dobio u Lokomotivu i priželjkivao. "Ovo je posao kakav sam htio. Uživao sam u prethodnom poslu jer sam bio izbornik reprezentacije svoje zemlje, ali sam sebe vidio više kao klupskog trenera. To je posao koji nudi više prilika za rad s igračima na dnevnoj bazi, možeš birati igrače, imaš dragocjeno vrijeme... To je najveća razlika u odnosu na izborničku funkciju. Nikad neću imati posao ni blizu onome koji sam radio prošlih šest godina, ali ako si čovjek nogometa, ovo je ono pravo." Prvi Bilićevi dojmovi o ruskoj Premierligi su i više nego dobri. "Velik je ovo izazov jer je liga vrlo izjednačena. U redu, ima na papiru jačih i slabijih momčadi, ali definitivno nema lakih utakmica. Imate Zenit koji je napravio proboj posljednjih godina i klasa je za sebe. No, nakon Zenita, imate možda i sedam klubova koji su vrlo izjednačeni, a i na dnu je osam momčadi dovoljno dobrih da vam pokvare planove. Ono što mi se najviše sviđa, a nisam to očekivao, jest da je liga, recimo to tako, čista. Ima fizičku snagu, ali suđenje i sve ostalo je čine čistom. Nema teških prekršaja, nema sukoba na terenu i to je dobro za nogomet. Sretan sam jer je liga sjajna, a s druge strane teška. Ali i htio sam takav izazov." U zaključku je Biliću sletjelo pitanje o budućim planovima, ali hrvatski stručnjak nije ponudio nikakav senzacionalni odgovor. "Ne razmišljam gdje ću biti ili gdje bih volio biti za tri ili četiri godine. Koncentriran sam na posao u Lokomotivu i volio bih ostati ovdje dulje vrijeme. Sviđa nam se ovdje, i meni i mome stručnom stožeru", kazao je Bilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo