PROBLEMATIČAN POČETAK /

Sudačka komisija tvrdi kako je Slaven Belupo oštećen za pogodak: Hajduk na račun toga uzeo tri boda

Image
Foto: Pixsell

Iako je kazneni udarac prema Komisiji ispravno dosuđen, u konačnici su Farmaceuti debelo zakinuti

5.8.2024.
17:51
Pixsell
VOYO logo

Nogometaši Hajduka osvojili su tri boda na startu nove sezone HNL-a. Na Poljudu Splićani su nadjačali Slaven Belupo s 2-1 (2-1), a nakon utakmice je gostujući trener žestoko opleo po sucu te utakmice Zdenku Lovriću.

Image
NEGATIVNE REAKCIJE /

Hajdukovci nisu oduševljeni: 'Majko moja mila. Očaj živi, pa što je ovo...'

Image
NEGATIVNE REAKCIJE /

Hajdukovci nisu oduševljeni: 'Majko moja mila. Očaj živi, pa što je ovo...'

Svi su pogoci postignuti u prvom poluvremenu. Golove su za Hajduk dali Marko Livaja iz jedanaesterca u 18. minuti te novo pojačanje Abdoulie Sanyang u 37. minuti, dok je na drugoj strani jedino poentirao Matej Šakota u nadoknadi prvog poluvremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudačka komisija Hrvatskog nogometnog saveza na čelu s Bertrandom Layecom objavila je analizu situacija iz prvog kola SuperSport HNL-a, među kojima su dvije s navedene utakmice splitskog i koprivničkog kluba. Odluka u kojoj je dosuđen kazneni udarac za Hajduk okarakterizirana je kao ispravna, ali se odluka Zdenka Lovrića u kojoj je dosudio prekršaj u napadu igrača Slaven Belupa prilikom postizanja autogola Dominika Prpića okarakterizirala kao neispravna.

''Nakon što je sudac dosudio slobodni udarac, gostujući napadač upustio se u borbu za loptu s domaćim braničem na normalan način. Svoje je ruke na braničeva leđa stavio bez snage. Sudačka komisija očekuje da se ne dosudi prekršaj. S obzirom da je sudac zviždaljkom dao znak prije nego što je lopta ušla u vrata, VAR ne može intervenirati kako bi preporučio pregled snimke na terenu za igru (OFR). Očekivana odluka: Pogodak'', piše na stranicama HNS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sporna situacija koja je Slaven Belupo potencijalno stajala boda na Poljudu.

Osim dvije situacije s Poljuda, Komisija je ocijenila i procjenu s Rujevice kada je u jednoj situaciji Lokomotiva tražila kazneni udarac. Prema procjeni stručnjaka sudac je ispravno odlučio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo