TEŠKA ODLUKA / Skočić: 'Ljubičić je zabio više u ligi, ali je Šimić više za reprezentaciju'

Image
Foto: Luka Stanzl/Pixsell

O ovom izboru se u Hrvatskoj dugo polemiziralo, a izbornik je sada otkrio što je presudilo

20.6.2023.
21:22
Luka Stanzl/Pixsell
VOYO logo

Hrvatsku U-21 reprezentaciju očekuje nastup na Europskom prvenstvu u Rumunjskoj i Gruziji. Mladi Vatreni se nalaze u skupini s Ukrajinom, Španjolskom i Rumunjskom.

Image
OZBILJNO RAZMIŠLJA? /

Al Nassr u potrazi za novim trenerom: Poslali bogatu ponudu i Daliću

Image
OZBILJNO RAZMIŠLJA? /

Al Nassr u potrazi za novim trenerom: Poslali bogatu ponudu i Daliću

Izbornik mlade reprezentacije Dragan Skočić je prije sutrašnje prve utakmice protiv Ukrajine u razgovoru za službenu stranicu HNS-a pričao o planovima za Euro i teškim odlukama koje je morao donijeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prvi put predstavljam svoju zemlju i naravno da ima emocija, drugačije je raditi ovaj posao nego bilo koji drugi. Ukrajina je dobro organizirana momčad s odličnim, individualno jakim napadačima, a snažni su i u visokom presingu. Nije samo Mudryk problem, imaju i drugih dobrih igrača. Teško je znati tko će se nametnuti, ali radili smo na svojim varijantama i više smo razmišljali o svojoj igri. Svi su zdravi, nemamo ozlijeđenih", poručio je.

"Ljubičić je dao više golova, Šimić je više igrač za reprezentaciju"

Pritom se dotaknuo i teškog izbora na napadačkim pozicijama: "Morao sam se odlučiti, a teško je donositi odluke s dobrim napadačima. Ljubičić je postigao više pogodaka u ligi, Šimić više za reprezentaciju, a tu su i Beljo i Frigan te sam naposljetku morao donijeti svoju odluku".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na turniru će igrati i igrač Wolfsburga Bartol Franjić. "Ne bih sada pričao o klubu, sezona je gotova i sada sam u reprezentaciji, spreman sam došao na okupljanje - pri dolasku u reprezentaciju ionako se probleme stavlja sa strane - te želim što bolje igre i rezultat. Idemo korak po korak, utakmicu po utakmicu i dat ćemo sve od sebe.

Mislim da smo spremni i da u dobrom stanju očekujemo susret s Ukrajinom. Uvijek je važno dobro otvoriti natjecanje i idemo na pobjedu, imamo se pravo nadati dobrom rezultatu, a izostane li, moramo ostati pozitivni. Imamo tri utakmice u skupini, a živimo za taj prolazak skupine", rekao je Franjić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je zaigrao i na prošloj europskoj smotri mladih reprezentacija. "Prošla je generacija možda imala više pojedinačne kvalitete, ali odlične su obje, i ova generacija ima mnogo toga za reći na ovom Europskom prvenstvu", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo