SLUČAJ JE OTVOREN / Skandal u Portugalu: Članovi stožera zlostavljali osam nogometašica?

Image

Disciplinska komisija (CD) FPF-a već je ispitala igračice i navode da su ih članovi stručnog stožera pritom zlostavljali. No, jedna se članica kluba, koja je htjela ostati anonimna, povjerila novinarima.

20.10.2022.
13:47
VOYO logo

Skandal u Portugalu. Tamošnji nogometni savez istražuje navodni seks-skandal u kojem su sudjelovale nogometašice portugalskog prvoligaša Famalicaoa te članovi stručnog stožera. Kako je objavio tamošnji list Publico, protekle sezone u stanu jednog od članova stručnog stožera pozvano je osam nogometašica te još nekoliko njihovih kolega…

Bivši trener Rio Avea optužen je sad za seksualno uznemiravanje nekoliko bivših igračica, ali on negira neprimjeren sadržaj poslanih poruka kao i bilo kakvo uznemiravanje. Seksualna zabava u prošloj sezoni prijavljena je Portugalskom nogometnom savezu (FPF), a sad tamošnji ženski nogomet je u fokusu zbog stvari koje nemaju veze sa sportom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo je jedna od pritužbi nedavno pristiglih, nakon optužbi za seksualno uznemiravanje od strane spomenutog bivšeg trenera Rio Avea prema nekoliko mladih nogometašica koje je otkrio Publico.

"Kad sam shvatila da se brojne nogometašice žale da su seksualno zlostavljane, odlučila sam ispričati svoj slučaj u nadi da će netko istražiti što se događalo", rekla je nogometašica za Publico.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, požalila se da su se čelnici kluba opravdavali te tvrdili da članovi stručnog stožera nisu napravili ništa loše. U rujnu ove godine klub je suspendirao sportskog direktora ženske ekipe Samuela Costu te trenera Miguela Afonsa, obojicu zbog sumnje da su seksualno zlostavljali nogometašice u svojim bivšim klubovima, Rio Aveu i Guimaraesu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo