MISLILA DA JE MIKROFON ISKLJUČEN / Skandal na predstavljanju nove zvijezde Real Madrida. Novinarka sablaznila javnost rasističkim ispadom

Image
Foto: Twitter

Camavinga je sada službeno predstavljen, ali je cijelu svečanost upropastila novinarka Lorena Gonzalez

11.9.2021.
10:35
Twitter
VOYO logo

Francuski reprezentativac i jedan od najboljih mladih igrača u Europi, Eduardo Camavinga, službeno je predstavljen kao novi igrač Real Madrida. Camavinga je stigao u Real posljednjeg dana prijelaznog roka iz Rennesa i to nakon što je Madriđanima propao pokušaj dovođenja Kyliana Mbappea.

Camavinga je sada službeno predstavljen, ali je cijelu svečanost upropastila novinarka Lorena Gonzalez. Naime, španjolska novinarka RTVE televizije nije znala da joj je mikrofon isključen i u eteru je izjavila: "Ovaj dečko je crnji od odijela koje nosi".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gledatelji su ostali šokirani, novinarka je odmah optužena za rasizam i ubrzo su krenule pljuštati reakcije na društvenim mrežama i cijeli svijet je doznao za skandal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pokušala se ispričati

"RTVE se ispričava zbog komentara i žalimo zbog toga. Ovi komentari nisu stav televizije i poduzet ćemo korake", objavila je TV kuća, a Gonzalez se ispričala putem društvenih mreža, s kojih će se, kako kaže, sada i povući.

"Nisam rasist kako me optužuju. Razumijem da me napadaju na društvenim mrežama, ali ne zaslužujem uvrede, prijetnje i linč. Bila je to usporedba koju sam mogla napraviti s bilo kim bilo koje boje kože. Vjerujem da je sve previše radikalizirano i ispolitizirano, ali razumijem da mediji imaju odgovornost pomoći u borbi protiv rasizma, nepravde i nejednakosti. Ispričavam se televiziji koju sam dovela u probleme i svojoj obitelji. Do daljnjeg ću se povući s društvenih mreža", napisala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo