'Sjećam se kad je Franjo Tuđman sišao u svlačionicu'

Dinamov trener Kruno Jurčić upoznao je stadion Gerland prije trinaest godina kada je tamo hrvatska reprezentacija pregazila Njemačku u četvrtfinalu SP-a 3:0.

27.9.2011.
18:39
VOYO logo

Jurčić je u ponedjeljak Dinamove nogometaše doveo u svlačionicu u kojoj su se 1998. godine presvlačili hrvatski reprezentativci.

"Ovaj stadion zaista budi lijepe uspomene. Sjećam se dobro da je predsjednik Franjo Tuđman poslije te utakmice sišao u svlačionicu i čestitao nam na velikoj pobjedi nad Nijemcima. Inače, kabina za igrače ostala je ista kao i 1998. godine, a uočio sam samo da su klupe za pričuvne igrače danas ukopane, dok su tada bile u razini igrališta. Sve je ostalo na stadionu isto jer on je spomenik kulture. Lyon je ovdje želio napraviti novi stadion, ali mu nisu dopustili pa se gradi na drugoj lokaciji", kaže Kruno, koji protiv Nijemaca nije ulazio u igru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na SP-u je imao punu minutažu u susretima s Japanom (1:0), Rumunjskom (1:0) i Nizozemskom (2:1).

"Protiv Nijemaca sam se zagrijavao, no izbornik me nije uveo u igru, nije bilo potrebno. Posljednje 2-3 minute te utakmice svi su igrači i treneri na našoj klupi ustali, zagrlili se i zapjevali. A za uspomenu sam uzeo dres jednog njemačkog igrača, ne mogu se sjetiti kojega...".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica protiv Elfa imala je burnu uvertiru u taboru Hrvata. Došlo je do pobune igrača jer su dobili premali broj ulaznica...

"Zbog toga smo bojkotirali večeru i otišli u grad na pizzu! Bili smo odlučni i nepokolebljivi, time smo pokazali zajedništvo. I svoj cilj ostvarili, jer smo na kraju dobili dodatni broj ulaznica", prisjetio se Jurčić detalja iz najsretnijega razdoblja igračke karijere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među slavnima iz Lyona bio je i Dinamov sportski direktor Zoran Mamić. Ni on protiv Nijemaca nije ulazio u igru niti je na SP-u odigrao ijednu minutu.

specijal-201102150360004-Dinamo

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201109270185006 arti-201109270152006 arti-201109270898006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo