ŠIRI SE ISTRAGA O PEDOFILSKOM SKANDALU, A ŠEF KAŽE: / 'Vaša djeca su sigurna'

Razbuktava se pedofilski skandal u Engleskoj, proširena istraga sad obuhvaća čak 98 klubova, a osumnjičeno je 83 ljudi, objavio je britanski BBC nakon policijskog izvješća.

9.12.2016.
20:18
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Pod istragom su klubovi od amaterske razine do Premier lige, a broj žrtava navodno veći od 350. Čak 98 posto žrtava su bili dječaci između sedam i 20 godina, priopćili su iz policije.

'Vaša djeca su sigurna'

U međuvremenu, šef Premier lige Richard Scudamore pismom se obratio roditeljima više od 3000 djece koja igraju za mlađe kategorije engleskih prvoligaških klubova uvjeravajući ih da su njihova djeca sigurna.

"Žrtvama je trebalo puno hrabrosti da istupe s onim što se dogodilo, imaju naše suosjećanje i podršku. S obzirom da će se ovi uznemirujući događajima pratiti sve više u medijima, važno je da znate kako su sadašnji standardi i protokoli napravljeni tako da vaša djeca budu sigurna", napisao je Scudamore.

Jedno od imena o kojemu se najviše piše je nekadašnji trener mlađih kategorija Bob Higgins koji je radio za Southampton i tamo otkrio talente poput Alana Shearera i Matta LeTissiera koji je otkrio kako su kod trenera odlazili na "gole masaže".

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali