U Zagrebu je proteklog vikenda u 88. godini preminuo Otto Barić, jedan od najuspješnijih hrvatskih nogometnih trenera svih vremena i bivši izbornik hrvatske reprezentacije.

Sin velikog trenera Otto prepričao je kako su izgledali posljednji dani njegovog oca koji je, nažalost, izgubio bitku s bolesti.

"Nije se osjećao dobro, ali četiri-pet dana je bio doma. Više nije htio ni jesti, ni piti. Počeo se gubiti. Zvali smo hitnu, nismo imali pojma da je korona. Odvezli su ga u Vinogradsku, tamo su se bojali da nije moždani udar jer stvarno se počeo gubiti. No, ustanovili su da je COVID-19. Prebacili su ga u Dubravu u subotu, tjedan dana prije nego što je preminuo. Tri-četiri dana je ležao na Intenzivnoj, ali bez respiratora", rekao je Otto mlađi u razgovoru za Sportske novosti pa dodao:

U petak su ga preselili na normalni odjel jer je pokazivao znakove oporavka. Međutim, sa subote na nedjelju napala ga je druga uzastopna upala pluća i nisu ga više mogli spasiti. Eto, bio je na putu oporavka i preko noći je otišao u snu. Taj virus, osobito kod starijih ljudi, kao da je programiran da pronađe najslabiju točku", ispričao je Barićev sin.

Obožavan u Austriji

Nogometni trener je od 1963. godine, a u svojoj dugogodišnjoj karijeri na klupskom je planu vodio zagrebačku Lokomotivu, Opel-Rüsselsheim, Germaniju Wiesbaden, Wacker Innsbruck, LASK, Zagreb, Dinamo iz Vinkovaca, Sturm, bečki Rapid, Stuttgart, Casino Salzburg, Dinamo i Fenerbahče.

Otto Barić bio je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije od srpnja 2002. do završetka Europskog prvenstva u Portugalu 2004. godine.

U 24 utakmice za kormilom "Vatrenih" ostvario je 11 pobjeda, osam remija i pet poraza.