Bruka odjeknula širom svijeta: 'Kažnjen je jer je rasist'

Hrvatska je u ponedjeljak popodne nakratko stigla na naslovnice diljem svijeta. Nažalost, ne po dobru, nego zbog kazne hrvatskom reprezentativcu Josipu Šimuniću.

17.12.2013.
9:11
VOYO logo

Drakonska kazna od čak 10 utakmica iznenadila je mnoge jer su očekivali da će Šimunić ipak proći s blažom kaznom. No, FIFA nije tako mislila.

Kako bilo, Šimunićeva kazna odjeknula je svijetom, no mediji su uglavnom prenijeli FIFA-ino priopćenje i u naslovima istaknuli da je hrvatski nogometaš kažnjen zbog 'pronacističkog' pozdrava. Čak se ni mediji u Srbiji nisu posebno 'naslađivali' zbog vjerojatnog kraja Šimunićeve karijere, nego su i oni samo 'prepisali' FIFA-inu odluku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O Šimunićevoj kazni pisalo se i na stranici CNN-a, The Guardiana, Telegrapha, L'Équipe, Bilda, Sky Sportsa, ali i Bangkok Posta, bahreinskog The Peninsula, New Zealand Heralda...

"FIFA-ino obećanje o žestokoj borbi protiv rasizma dosad je prolazilo mizerno. Ipak, stvari se pokreću nabolje jer je hrvatski reprezentativac Josip Šimunić suspendiran 10 utakmica i zabranjen mu je ulazak na stadion na tim utakmicama, te je kažnjen s 30.000 švicarskih franaka. Izgleda da se FIFA konačno počela ozbiljno boriti s rasizmom", stoji na portalu Anorak.co.uk vijest s naslovom 'FIFA zabranila nastup Šimuniću na SP-u jer je rasist'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo