Nakon Šukera - Šuker /

Šimić priznao poraz: unatoč Plenkovićevom apelu na tajnom sastanku - HDZ-ovci u HNS-u od izbora opet napravili farsu

Naconal piše da se Plenković sastao sa šefovima županijskih saveza koji imaju stranačku iskaznicu. Njegovu ideju da se pozdrave sa Šukerom - nisu podržali

5.12.2017.
22:36
VOYO logo

Kažu da "nečastivi" i sad ima dosta posla jer slijede izbori za predsjednika HNS-a a zna se da "nečastivi" tu mora imati svoje prste. Ali kako sad stvari stoje, brigu o tome je preuzeo HDZ koji usprkos napucima predsjednika stranke Andreja Plenkovića i dalje gura Davora Šukera.

Sistem je jednostavan, Šuker im daje pare, a pare vrte tamo gdje Plenković ne može. Rezultat - Dario Šimić nije uspio skupiti potreban broj potpisa za kandidaturu i priznao je poraz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od danas je sigurno - Davor Šuker jedini je kandidat za predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza. Dobio je potporu 18 županijskih saveza. Dario Šimić ima tri od potrebnih devet, pa danas priznaje poraz.

"Nastavit ćemo se i dalje boriti za hrvatski nogomet, nastavit ćemo upozoravati na sve ono što bi moglo biti dobro, na sve ono što bi moglo biti bolje. Poduzet ćemo neke i pravne korake, dali smo prijavu sportskoj inspekciji jer mislimo da neke stvari nisu u skladu sa zakonom", kazao je Dario Šimić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šuker je ovu utakmicu odigrao strateški. Aktualni je predsjednik HNS-a požurio izbore pa su Šimić i ekipa imali nešto tek više od 20 dana da obiđu sve županije i predstave se. Šuker je savezima obećao i novac i obnovu travnjaka, pa se nisu puno premišljali. Igoru Štimcu sve je to poznato: tako je bilo i kada se on natjecao za predsjednika saveza.

"Apsolutno istu stvar je radio i pokojni Marković. Kad bi se približilo vrijeme izbora i onih koji bi im rebali dati glas, dala bi im se jednokratna isplata i što smo napravili s tim? Znači jednokratne pomoći koje su beznačajne, minorne u odnosu na ono što jesu potrebe razvoja hrvatskog nogometa", ističe Štimac.

U dosadašnje četiri godine Šukerova mandata nije se puno napravilo. Stadioni su dotrajali, a odustalo se i od nogometnog kampa na Sveticama.

"Promjene u HNS-u su nužne zadnjih desetak godina još od ere gospodina Markovića. Međutim znamo svi da jedan čovjek vlada HNS-om, da vrti svoje marionete, pa čak i u zadnjim slučajevima kad njegova svevlast nije toliko izražena na kraju bude opet po njegovom", kazao nam je Zvonko Alač, novinar Indexa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sve se upleo i premijer. Naconal piše kako je Plenković održao tajni sastanak u središnjici HDZ-a sa šefovima županijskih saveza koji imaju stranačku iskaznicu. Njegovu ideju da se pozdrave sa Šukerom nisu podržali.

"Ja očekujem da unatoč tome što mi se čini koliko sam se uspio informirati da je HNS poprilično začahurio svojim statuom mogućnosti kandidiranja da u ovom procesu bude više kandidata, da iznesu svoje prijedloge i da se formalno mogu kandidirati i da na taj način hns napravi iskorak i promjene", izjavio je prije nekoliko dana Andrej Plenković, predsjednik Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Promjena očito neće biti, a iz udruge Uvijek vjerni poručuju kako je za dobrobit nogometa važno pronaći zajedništvo.

"Upravo mi Hrvati smo jedini stvorili pravi kult reprezentacije, a čuvanje kulta reprezentacije može se jedino zajedništvom, saveza, navijača i igrača", ističe Tomislav Mileis iz udruge Uvijek vjerni.

Šukera igrača navijači obožavaju, Šukera predsjednika HNS-a baš i ne.

"Bez obzira na Šukerove zasluge iz prošlosti, naravno sve najbolje o njemu kao igraču, ali smatram da za vođenje HNS-a nije pokazao sve što može", smatra Dejan iz Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nema razvoja klubova, nema razvoja ničega. Ogromni novci se vrte, zašto? Pa nije to nekakva kraljevska titula. Nije se napravilo ništa u četiri godine. Treba novi čovjek", ogorčeni su građani.

A novi stari čovjek Saveza, DavorŠuker trebao bi biti potvrđen na izbornoj Skupštini 22. prosinca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo