Ma, bravo: Mourinho pokazao kakav je veliki covjek i trener!

'Ucinili smo sve u nasoj moci da bismo prosli u finale i zasluzujemo biti ondje, kao i Real Madrid' rekao je trener nogometasa Atletico Madrida Diego Simeone nakon plasmana u finale Lige prvaka.

1.5.2014.
11:14
VOYO logo

Atletico je u srijedu navecer na Stamford Bridgeu savladao Chelsea s 3:1, sto mu je bilo vise nego dovoljno za veliki finale protiv gradskog rivala nakon sto je prva utakmica na Vicente Calderonu prije tjedan dana zavrsila 0:0.

"Fernando Torres je zabio otvarajuci gol, ali mi smo znali da ce jedan nas gol vrijediti dvostruko, pa smo se morali boriti da ga zabijemo. Morali smo se naporno boriti da bismo se nasli u situaciji da igramo utakmicu kakva nam odgovara, sto se dogodilo nakon sto smo zabili drugi gol. Ovo je bio rezultat velikog kolektivnog napora. Takticki gledano bila je to famozna utakmica dok ju prvi gol nije otvorio. Oni su imali prvu sansu, ali smo mi brzo uspjeli izjednaciti", rekao je Atleticov trener i zakljucio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zelim se na kraju zahvaliti majkama ovih igraca. Rodile su nogometase s velikim "mudima"!"

S druge strane, trener Chelseaja Jose Mourinho bio je vidno razocaran, ali je pokazao koliki je covjek i trener.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/XFhcFA5Uad0

"Do jedanaesterca ne mislim da su bili bolji od nas. Mi smo kontrolirali utakmicu, ali onda smo usli u kriticnu minutu kada je njihov vratar sjajno obranio udarac Johna Terryja i oni su izborili penal. Dotad je postajala samo jedna samopouzdana momcad na travnjaku. Oni su imali vratara koji je donio razliku i inteligentnog napadaca. Nakon toga su bili zasluzeni pobjednici. Cestitam im jer su vrlo dobra momcad i ono sto rade u spanjolskom prvenstvu je fantasticno. Prava su momcad. Real Madrid je pobijedio Bayern jer su bili bolji i Atletico je pobijedio Chelsea jer je bio bolji. Nadam se da ce obje momcadi uzivati u finalu i da cemo imati velikog prvaka", priznao je Mourinho.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon niza pozitivnih rekorda koje je postavio otkako se pojavio na trenerskoj nogometnoj sceni, portugalski strucnjak Jose Mourinho u srijedu je zabiljezio i jedan negativan.

Nakon Chelseajeva 1-3 poraza u uzvratnoj utakmici polufinala Lige prvaka od Atletico Madrida Mourinho je postao prvi trener koji je u cetiri uzastopne sezone uspio zavrsiti svoj put u polufinalu. Nijedan nogometni strucnjak dosada nije cetiri uzastopna puta zapinjao u poluzavrsnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodno ovom polufinalu s Chelseajem Mourinho je nastupio u tri uzastopna s Real Madridom, dok je u sezoni 2009/2010 osvojio Ligu prvaka s talijanskim Interom.

KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo