MODRI U SEVILLI / Bivši španjolski izbornik nahvalio Dinamo i izdvojio dva imena: 'Ako im to dozvolimo, bit će jako opasni'

Image
Foto: Screenshot

Julen Lopetegui stao je pred novinare

16.2.2022.
16:48
Screenshot
VOYO logo

Hrvatski nogometni prvak Dinamo u četvrtak (21 sat) protiv Seville igra prvu utakmicu doigravanja za plasman u osminu finala Europske lige. dan prije utakmice pred novinare je stao trener španjolskog kluba Julen Lopetegui.

Image
STRAHUJU OD BOYSA /

Španjolci proglasili utakmicu visokorizičnom, Sevilla demantirala Dinamo: 'To što su objavili nije točno'

Image
STRAHUJU OD BOYSA /

Španjolci proglasili utakmicu visokorizičnom, Sevilla demantirala Dinamo: 'To što su objavili nije točno'

Hvali Modre

“Oni su snažni i tehnički kvalitetni. Omogućimo li im da utakmica bude u njihovom ritmu, bit će jako opasni. Čvrsti su i kompaktni u bloku, s vrlo jasnim načinom igre. U svojoj ligi su dominantni, što im dopušta da se na poseban način pripremaju za europska natjecanja. Imaju jako zanimljive igrače, Oršić, Petković itd. Dinamo je vrlo dobra momčad koja je kompetitivna u Europi. Prošle godine su izbacili Mourinhov Tottenham. Očekuje nas momčad puna reprezentativaca s vrlo dobrom tehničkom kvalitetom, a ove su pobijedili West Ham”, kazao je Španjolac i nastavio. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tek na dan utakmice odlučit ću o udarnoj postavi, no tko god da istrči, u te igrače imam maksimalno povjerenje. U četvrtak ujutro snimit ćemo situaciju i odlučiti o prvih 11. Momčad puna entuzijazma ulazi u natjecanje koje je vrlo teško i direktno povezano s klupskom povijesti. Čeka nas utakmica protiv momčadi koja će ovdje želi napraviti rezultati. Nema favorita, nego samo realnost i Dinamo je jako dobra momčad”, istaknuo je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sevillin vezni nogometaš Fernando Reges rekao je pak u utorak kako će njegova momčad tražiti u četvrtak pobjedu nad Dinamom kojom bi osigurala miran uzvrat u Zagrebu, u šesnaestini finala Europske lige.

"Trebamo ostvariti dobar rezultat doma, koji bi nam donio prednost uoči uzvrata. Usredotočeni smo stoga na tu utakmicu. Želimo odigrali dobro da ne bi morali strepiti u Zagrebu nego mirno obraniti prednost iz prve utakmice", izjavio je 34-godišnji Reges za internetsku stranicu UEFA-e.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Težak put do finala

"Naš cilj je otići što dalje u natjecanju", napomenuo je Brazilac iza kojega je 28 nastupa ove sezone uz jedan postignuti gol i jednu asistenciju.

"Svjesni smo da će biti teško, da je puno dobrih momčadi u Europskoj ligi, ali također smo svjesni svojih mogućnosti. Znamo da smo jedni od favorita, što nismo bili u Ligi prvaka", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sevilla je ispala iz grupne faze Lige prvaka gdje je završila treća iza Lillea i Salzburga, a ispred Wolfsburga.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo