SLUŽBENO PREDSTAVLJEN U MILANU! Nikola Kalinić pojačao redove velikana: / 'Ševčenko je moj idol'

Image
Foto: Screenshot/Milan TV

Hrvatski nogometaš Nikola Kalinić napokon je predstavljen kao novi igrač Milana.

22.8.2017.
12:40
Screenshot/Milan TV
VOYO logo

U središte talijanskog velikana Vatreni je stigao u utorak ujutro te je dovršio transfer.

Kako se može vidjeti po snimkama s predstavljanja Kalinić će nositi broj sedam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dva mjeseca sam ovo čekao i napokon se dogodilo. Želio sam samo u Milan. Ševčenko je moj idol", poručio je Vatreni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S oduševljenjem objavljujemo da smo dovršili transfer Nikole Kalinića. Iz Fiorentine dolazi na posudbu s obvezom otkupa. Nogometaš je potpisao četverogodišnji ugovor prema kojem će ostati do 30. lipnja 2021.", objavio je Milan na službenoj stranici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Viole će za posudbu dobiti pet milijuna eura, a onda u lipnju 2018. godine dodatnih 20 milijuna za otkup ugovora. Kalinićev ugovor je vrijedan tri milijuna eura po sezoni uz bonuse ovisno od broju nastupa i golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milanov izvršni direktor Marco Fassone izjavio je da je vrlo sretan zbog dolaska Hrvata i da Milan ne planira dovoditi nova pojačanja ovog ljeta.

"Mislim da smo s Nikolom kompletirali momčad. Doveli smo 11 igrača ove godine. Ovo je bila posebno duga i kompliciran priča. Ovdje smo jer je Kalinić jako želio biti igrač Milana. Obožava ovaj klub i to nam je pomoglo da dovršimo dugačke pregovore sa sportskim direktorom Fiorentine Massimillianom Mirabellijem", otkio je Fassone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Željeli smo ga zbog iskustva i kvalitete. S Nikolom smo kompletirali momčad. Napokon smo to napravili i ponosni smo što je on naš novi igrač", završio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kalinić je isforsirao odlazak iz Fiorentine u klub sa San Sira u nogometnoj trakavici koja traje cijelo ljeto. Nakon što je izjavio kako je “vrijeme za odlazak iz Fiorentine i da želi u Milan”, krenuo je i s manje suptilnijim medotama pritiska na firentinski klub.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dva puta je propustio treninge. Prvi put su mu isprika bili požari koji su harali u splitskom zaleđu, a prošlog tjedna je podnio liječničku ispričnicu da ne mora ići na treninge. Metode su mu na kraju upalile.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Fiorentinu je 29-godišnji nogometaš došao iz Dnjepra gdje je igrao od 2011. do 2015. Prije toga je nosio dres Blackburna (2009.-2011.) i splitskog Hajduka (2005. do 2009.).

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo