ŠEST GODINA GOVORI JEDNO TE ISTO: / Afrički milijarder otkrio zašto još nije kupio Arsenal

Image
Foto: AFP, PIUS UTOMI EKPEI

Nigerijski milijarder Aliko Dangote ponovno je dao do znanja da želi kupiti Arsenal.

22.9.2016.
18:19
AFP, PIUS UTOMI EKPEI
VOYO logo

Ponovno! Dangote je to u prošlosti ponovio dva puta. Barem javno! Prvi puta u intervjuu 2010. godine pa je onda isto ponovio prošle godine, u istom listu.

KAKVI LUĐACI: Zvijezde Arsenala smiješnom čagicom oduševile na društvenim mrežama

"Nije problem u novcu i nema sumnje da ne želim kupiti Arsenal", rekao je Dangote prošli tjedan za Bloomberg TV u srijedu u New Yorku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Moramo riješiti neke veće izazove'

"Možda za tri, četiri godine kupim Arsenal, ali prije toga moramo riješiti neke veće izazove. Kad to sredim, posvetit ću se kupnji Arsenala", poručio je najbogatiji čovjek Afrike.

Image
Foto: AFP, LINDSEY PARNABY
Image
Foto: AFP, LINDSEY PARNABY

Inače, Arsenal je u većinskom vlasništvu američkog milijardera Stana Kroenkea koji ima 67 posto dionica,. Nakon Amerikanca, drugi najveći vlasnici su Uzbekistanci Alisher Usmanov i Farhad Moshiri s 30 posto udjela u vlasništvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nije problem u kupovini Arsenala'

"Nije problem u kupovini Arsenala. Sad se želim posvetiti nekim drugim stvarima i nastaviti s poslom kao inače. Radi se o tome da želim kupiti Arsenal i napraviti dobar posao u njemu. Prilično uspješno vodim svoj posao i smatram da isto tako mogu uspješno voditi nogometnu momčad. No u ovom trenutku, s onim čime smo suočeni u našem poslovanju, s projektima od preko 20 milijardi dolara. Ne možemo oboje", dao je do znanja Dangote.

Arsenal je tijekom svoje povijesti osvojio 13 naslova prvaka Engleske (1931., 1933., 1934., 1935., 1938., 1948., 1953., 1971., 1989., 1991., 1998., 2002., 2004.) čime spada u red najuspješnijih klubova u Premiershipu, ali već dugih 12 godina navijači Topnika čekaju na naslov prvaka. Predugo. Strpljenja više u njima - nema!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo