Senzacija u Zagrebu: Eduardo dobio sud protiv Mamića!

Eduardo je pobijedio Zdravka Mamića! Dinamov izvršni predsjednik doživio je na sudu ogroman udarac koji bi mogao imati velike posljedice za njegov posao u budućnosti.

17.1.2014.
14:29
VOYO logo

Zdravko Mamić je izgubio spor s Eduardom na Općinskom građanskom sudu. Odlukom suda, svih pet ugovora između hrvatskog reprezentativca i vladara hrvatskog nogometa bili su lihvarski, te su poništeni. Ne samo da Eduardo više neće morati plaćati 'danak' maksimirskom šerifu, već će Mamić, koji se nije pojavio na izricanju presude, na kraju mora platiti i oko 182.000 kuna sudskih troškova.

U ugovorima s tek punoljetnim Eduardom potpisanim 2001. godine je stajao kako Mamić ima pravo na 20 posto svih Eduardovih primanja, a nogometaš je odlaskom iz Dinama u Arsenal odlučio više ne ispunjavati obveze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mamić je zbog toga u međuvremenu 'sjeo' na svu Eduardovu imovinu u Hrvatskoj. Dobio je i spor u prvom stupnju, ali nakon žalbe, sud je odlučio drugačije. Eduardova pobjeda znači da se poništava javnobilježnička isprava kojom je Mamić blokirao njegovu imovinu.

"Naravno da sam zadovoljan, ovo je velika stvar i u moralnom smislu. Pretpostavljam da će se druga strana žaliti, ali već i ova prvostupanjska presuda pokazuje da se ne mogu sklapati sportski ugovori na takav način s igračima, kao niti lihvarski ugovori", kazao je za Večernji list Eduardov odvjetnik Ivica Crnić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz to, sada se otvara druga priča. Naime, Eduardo navodno nije jedini igrač koji je imao sličan dogovor s Mamićima. Kako će se priča dalje rasplesti i što ovaj presedan znači za budućnost Mamićevih 'poslovnih poduhvata' vidjet ćemo vrlo brzo.

Naravno, presuda je nepravomoćna, što naglašava i bivši nogometni djelatnik, odvjetnik Ivan Brleković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam ovo i očekivao. Nepravomoćne presude se ne smiju komentirati, ali ako postane pravomoćna, onda je to revolucionarna presuda", izjavio je Brleković za Sportski.net.

http://www.vecernji.hr/nogomet/ponisteni-svi-ugovori-izmedu-mamica-i-eduarda-915680

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo