Brojni mediji u Italiji danas pričaju istu priču. trener Milana Stefano Pioli uskoro bi trebao postati bivši, a prvi kandidat za njegovog nasljednika je hrvatski trener Ivan Jurić.

Pioli je imao sjajne rezultate s Milanom većinu ove sezone, čak je i neko vrijeme držao prvo mjesto, na iznenađenje mnogih, ali situacija je sad bitno drugačija. Milan je u problemima, ispali su iz Europske lige, a na prvenstvenoj su ljestvici pali na peto mjesto.

Talijani pišu kako će Pioli imati još malo vremena da stvari dovede u red i tako zadrži povjerenje uprave kluba. Ugovor mu, usput rečeno, istječe 2022. godine.

Posljednja šansa za Piolija

Na loše rezultate Milana u posljednje je vrijeme utjecalo dosta faktora. Možda je i najveći od njih izostanak Zlatana Ibrahimovića koji trenutno ima i problema sa zakonom. Naime, prijeti mu suspenzija zbog činjenice da je suvlasnik jedne kladionice, što je opasan sukob interesa.

Ako Pioli ne uspije popraviti rezultate, nekadašnji hrvatski reprezentativac Ivan Jurić dolazi kao logičan izbor. Hrvatski trener stvorio je od ispodprosječne Hellas Verone momčad koja se borila za europske pozicije u talijanskom prvenstvu. Jurić je poznat i po tome da je zagorčavao život velikanima ove sezone te im redovito uzimao bodove u međusobnim susretima.

Do kraja prvenstva ima još pet utakmica, a vjerojatno ćemo ovog ljeta saznati hoće li Jurić stvarno preuzeti momčad talijanskog velikana.