ŠEF UEFE OTKRIO ZA KOGA NAVIJA U HRVATSKOJ: /

'Oni su bili jedna od najboljih momčadi u bivšoj Jugoslaviji'

Image
Foto: AFP, -

Predsjednik Uefe Aleksander Čeferin otkrio je kako voli splitski Hajduk.

9.3.2017.
17:33
AFP, -
VOYO logo

"Kao mlađi stalno sam pratio nogomet, posebno Hajduk, koji je bio jedna od najboljih momčadi u bivšoj Jugoslaviji."

PREDSJEDNICA NAKON SASTANKA SA ŠEFOM UEFE: ‘Nogomet treba depolitizirati i vratiti ga onima koji ga vole’

Šef krovne organizacije europskog nogometa to je izjavio u velikom intervjuu za UEFA Direct. Čeferin je kazao da je igrao kao centralni veznjak, kao najboljeg igrača svih vremena ističe Ronalda. Najljepšim golovima smatra one Van Bastena i Zidanea, a prva utakmica bila mu je ona između Jugoslavije i Danske u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 1980. u Ljubljani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Volio Sušića i Vujovića

"Momčad Jugoslavije je bila sjajna, a stvarno sam volio Safeta Sušića i Zlatka Vujovića, nevjerojatne igrače. Bilo je smješno jer je prodano previše ulaznice, pa niste mogli vidjeti teren većinu vremena. Ispred mene je bilo puno odraslih, pa nisam puno vidio, ali bilo je to nevjerojatno iskustvo", objasnio je Čeferin o svom prvom iskustvu odlaska na utakmicu, prenosi Goal.com.

Čeferin je govorio i o svom prvom nogometnom sjećanju. Slovenac je kazao kako je to bilo finale Svjetskog prvenstva 1978. na TV-u. Imao je tad deset godina i gledao utakmicu Argentine i Nizozemske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za njega je brazilski Ronaldo - najbolji

Objasnio je i kako se sjeća punog stadiona, papirića koji su poletjeli na teren i Marija Kempesa. Iato tako, Čeferin je dao do znanja kako mu je brazilski Ronaldo najbolji igrač svih vremena

"Kakav fenomen, njegova tehnika, njegova fizionomija, njegov prirodni talent. Igrač kojeg je bio užitak gledati. Jednostavno je bio najbolji", hvali predsjednik Uefe Ronalda i dodaje kako mu je najljepši trenutak kao predsjednika Slovenskog nogometnog saveza bio kad su se Slovenci kvalificirali za Svjetsko prvenstvo 2010.

"Pobijedili smo Rusiju 1:0 i osigurali Južnu Afriku. Zlatko Dedić je zabio odlučujući gol. Bio je to sjajan gol."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Otkucaji srca
NOVA SERIJA
VOYO logo