Sramota za SP: Policija upala u FIFA-in hotel, prevarant pobjegao

Britanac Ray Whelan, izvršni direktor tvrtke Match Hospitality koja za FIFA-u distribuira ulaznice za Svjetsko nogometno prvenstvo, pobjegao je svega nekoliko dana nakon što je prvi put uhićen.

11.7.2014.
10:48
VOYO logo

Podsjetimo, Whelan je uhićen pod sumnjom da je bio dio organizirane skupine koja je stekla ogromnu dobit preprodajom ulaznica za posljednja četiri SP-a. Noć s ponedjeljka na utorak je proveo u pritvoru u Rio de Janeiru, a potom je pušten uz jamčevinu.

Nakon pribavljenih novih dokaza policija je u četvrtak s nalogom za uhićenje došla u hotel Copacabana Palace u kojem je odsjeo Whelan, ali i mnogi FIFA-ini dužnosnici, uključujući i predsjednika Seppa Blattera. Whelana, međutim, nije bilo tamo, a nadzorne su kamere pokazala da je pobjegao od policije kroz izlaz za poslugu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Whelana sada smatramo bjeguncem. Nadzorne su ga kamere snimile kako bježi kroz izlaz za poslugu", istaknuo je policijski istražitelj Fabio Barucke.

Tijekom prošlog tjedna policija je uhitila 11 osoba koje su dio prijevare teške oko 90 milijuna dolara. Sumnja se da je zločinačka organizacija ilegalno prodavala ulaznice tijekom posljednja četiri SP-a i tako stekla ogromnu dobit. Kao vođa organizacije uhićen je Alžirac Mohamadou Lamine Fofana koji vodi tvrtku koja surađuje s Match Hospitalityjem, a policija je u raciji zaplijenila ulaznice, novac, mobilne telefone i računala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo