SVJESTAN JE SVEGA / Šef hrvatskih sudaca pojasnio zašto je toliko pogrešaka u HNL-u: 'Ja sam odgovoran, a suci imaju jedan problem'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Bruno Marić komentirao je učestale sudačke pogreške

17.10.2022.
20:35
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Kako to obično biva nakon svakog odigranog kola u HNL-u, ponovno se puno raspravljalo o sudačkim odlukama i pogreškama. Hajduk je slavio protiv Gorice pogotkom u 98. minuti susreta kada je nova tri boda Bijelima donio Marko Livaja.

Image
POTPUNO ZASLUŽENO /

Karim Benzema je najbolji igrač na svijetu: Modrić u top deset, Gvardiol među najboljim mladim nogometašima

Image
POTPUNO ZASLUŽENO /

Karim Benzema je najbolji igrač na svijetu: Modrić u top deset, Gvardiol među najboljim mladim nogometašima

Puno se pričalo o tom detalju, a sudački ekspert Mario Strahonja je istaknuo kako smatra da je Hajduk protiv Gorice nije trebao dobiti najstrožu kaznu te da Wagué nije trebao biti isključen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Javili su se i Goričani, koji su prema statistikama najoštećenija momčad lige. Šef HNS-a Marijan Kustić prozvao je suce zbog loših odluka, a sada se oglasio i Bruno Marić, šef hrvatskih sudaca.

Image
Foto: Pixsell, Igor Soban

Jedan je problem

On je za HRT rekao kako u sudačkim pogreškama nema nikakvih namjera, pa istaknuo njihov najveći problem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na toj utakmici smo imali VAR intervenciju na kojoj nismo dobro analizirali da je prije potencijalnog kaznenog udarca, za koji komisija smatra da nije dovoljnog intenziteta, a i ja sam bezbroj puta u ranijim istupima naglasio kako ne želim tako lagane kaznene udarce, nismo provjerili mogući prekršaj i cjelokupnu situaciju. Siguran sam da to nije situacija koja se obrađuje uz VAR intervenciju i zbog toga je bilo takve gorčine. Iako taj kazneni udarac nije iskorišten, crveni karton koji je bio plod kaznenog udarca ostavio je jednu ekipu gotovo cijelo poluvrijeme s igračem manje, tako smo mi suci klub doveli u nepovoljan položaj", pojašnjava Marić.

"Suci nisu u osobitoj formi, što je nažalost vidjela i hrvatska javnost. Puno toga se skupilo, pa je dojam lošiji nego što zapravo jest. Za sve ono što se događa u suđenju sam ja odgovoran. Za ovih par loših utakmica odgovorni smo mi suci i nitko drugi", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuo je kako preferira odluke na terenu, a ne u VAR sobi te kako svi moraju donositi odluke - zajedno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo