ŠEF BAYERNA NEUGODNO IZENENAĐEN DELIKATNOM SITUACIJOM S MESSIJEM: / 'Skoro sam se ugušio kada sam to vidio'

Image
Foto: Profimedia

Vijesti oko Barcelone, njihovih dugova, Messijeve plaće i duga prema Argentincu, prate se diljem svijeta

2.2.2021.
10:47
Profimedia
VOYO logo

Već se danima po španjolskim medijima piše o katastrofalnom financijskom stanju u kojem se našla Barcelona. Iako se već godinu dana nagađa da je Barcelona u lošem financijskom stanju, sada je procurilo kako “Blaugrana” ima dug od čak 1.173 milijarde eura i kako duguje oveću svotu novca svom najboljem igraču.

Španjolski mediji tvrde kako Katalonci duguju golemi novac za plaće svojim igračima, među kojima je i Lionel Messi, a kako kažu uskoro moraju nekako isplatiti i dug od 72 milijuna eura Argentincu, koje mu duguju za proteklih godinu dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Messiju je do sada “sjelo” tek 8.5 milijuna eura, što znači da mu moraju uplatiti još 63.5 milijuna eura. Inače, valja spomenuti kako je Barcelonu Messi u protekle četiri godine stajao 555 milijuna eura.

Image
Image

Lionel Messi of Barcelona reacts during the UEFA Champions League, Round of 16, 1st leg football match between SSC Napoli and FC Barcelona on February 25, 2020 at Stadio San Paolo in Naples, Italy - Photo Giuseppe Maffia / Sportphoto24 / DPPI,Image: 501108028, License: Rights-managed, Restrictions: Hungary Out UK OUT, Model Release: no

'Skoro sam se ugušio'

Vijesti oko Barcelone, njihovih dugova, Messijeve plaće i duga prema Argentincu, prate se diljem svijeta, a sada ih je za Sky Sports komentirao i šef Bayerna, Karl-Heinz Rummenigge. On smatra kako su te brojke zabrinjavajuće i to je dočarao na prilično slikovit način.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čitao sam o dugovima Barcelone dok sam doručkovao i skoro sam se ugušio. Bayern je bio u sličnoj situaciji, nisam mogao čvrsto spavati. Ipak mislim da se ništa neće dogoditi jer klub poput Barcelone ne može tako lako propasti zbog ogromne vrijednosti koju ima u regiji", rekao je predsjednik Bayerna.

"U svakom slučaju, duboko žalim što se klubovi mogu zadužiti na ovaj način. Bayern funkcionira po sasvim drugom modelu, ako uzmemo u obzir ono što se događa u Barceloni ili u Italiji gdje se plaće ne isplaćuju. S jedne strane težimo sportskom uspjehu, ali i ekonomskoj stabilnosti, s druge. Messijev ugovor bruto iznosi 555.237.619 eura, što ga čini najskupljim ugovorom u povijesti sporta i udvostručuje sve ostale njegove troškove za Barcelonu", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo