SAVRŠENA KOMBINACIJA: / Hrvat i Nijemac najzaslužniji za Realov preporod

Image
Foto: AFP
7.2.2016.
11:58
AFP
VOYO logo

Iako su napadači Reala zabili 17 golova u posljednje četiri utakmice, upravo su Modrić i Kross najviše dopriniijeli tome. Kako? Nijemac drži kontrolu na lijevoj strani terena, dok je Modrić na desnoj, a obojica su zaduženi za transrormaciju igre iz faze obrane u fazu napada, i to čine savršeno.

Uloga u napadu i obrani

Iako statistika govori da je Kroos u 22 prvenstvene utakmice i 64 gola Reala pridonio s 11 asistencija, a Modrić sa šest, pri čemu niti jedan niti drugi nisu uspjeli loptu pospremiti u mreže protivnika, njihov pogled na igru i kvaliteta omogućuje momčadi da postiže tako puno golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oba nogometaša rade izvrstan posao i u defenzivi, čime znatno pomažu obrani koja je u posljednje četiri utakmice primila samo dva gola. Tome u prilog ide podatak da je riječ o nogometašima koji su osvojili najviše lopti u momčadi. Kroos je to učinio 119, a Modrić 118 puta, i ovo potpomaže tvrdnju da savršeno kombiniraju igru u oba smjera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, obojica su na preko 90 posto kada su u pitanu uspješna dodavanja. Od svih Kroosovih pokušaja dodavanja 93 posto ih je završilo u nogama njegovih suigrača, dok je Modrić na 91 posto uspješnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo je samo jedan dokaz da je riječ o savršenom partnertsvu u veznom redu te da su oni ključni za igru Reala i planove ZinedineaZidanea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo