Barça 'natjerala' velikane Italije na veliku promjenu!

Od iduće će sezone nogometaši Intera i Milana domaće utakmice na legendarnom San Siru igrati na umjetnoj podlozi, objavila je Gazzetta dello Sport.

20.4.2012.
14:36
VOYO logo

Oba su domaćina zbog stanja svog travnjaka ove sezone morala trpjeti kritike, iako problem s njime traje još od kraja 80-ih godina prošlog stoljeća.

Marco van Basten je, prilikom polufinalnog gostovanja na minhenskome Olimpijskom stadionu protiv Bayerna u Kupu prvaka 1990. godine, izjavio da je "pravo zadovoljstvo igrati na tako ugodnom travnjaku za razliku od krumpirišta na San Siru".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posebno su neugodne kritike bile one iz Arsenala i Barcelone, Milanovih suparnika u četvrtfinalu i polufinalu ovosezonskog izdanja Lige prvaka. Iz Barcelone su zbog toga čak uputili službenu pritužbu Europskoj nogometnoj federaciji (UEFA).

Milana je sada odlučio stati problemu na kraj: postavit će hibridnu podlogu čija će baza biti sintetična, a na nju će doći prirodni travnati tepih. Iz Intera su prihvatili prijedlog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gazzetta dello Sport piše da će radovi na novoj podlozi početi sredinom lipnja ove godine, te da bi novi travnjak spreman trebao dočekati utakmicu za Berlusconijev trofej, koju Milan i Juventus tradicionalno igraju u kolovozu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo