NAKON ŠTO JE DOBIO OTKAZ, SAMO SE JEDAN IGRAČ PSG-A OPROSTIO OD TUCHELA: / 'Nažalost, takav je nogometni zakon...'

Image
Foto: AFP

Nijemac je dobio otkaz dan nakon uvjerljive pobjede nad Strasbourgom (4:0)

25.12.2020.
8:32
AFP
VOYO logo

Francuski prvak Paris Saint Germain smijenio je u četvrtak svojeg trenera, Nijemca Thomasa Tuchela.

Image
POTRES U PSG-U, NEYMAR I MBAPPE OSTALI BEZ TRENERA: /

Tuchel iznenada dobio otkaz, a već se zna i nasljednik

Image
POTRES U PSG-U, NEYMAR I MBAPPE OSTALI BEZ TRENERA: /

Tuchel iznenada dobio otkaz, a već se zna i nasljednik

Ova iznenađujuća odluka predsjednika PSG-a Leonarda došla je nakon jučerašnje pobjede od 4-0 nad Strasbourgom. PSG je treći u prvenstvu s bodom manje od drugoplasiranog Lillea. U Ligi prvaka, PSG je grupnu fazu natjecanja završio na prvom mmestu ispred RB Leipziga i Manchester Uniteda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PSG je trenutno treća momčad u francuskom prvenstvu i pomalo je iznenađujuć ovaj otkaz jer stigao je nakon velike 4:0 pobjede nad Strasbourgom. No, prethodno je bilo problema jer PSG je remizirao s Lilleom i poražen je od Lyona, a riječ je o izravnim konkurentima za naslov. Tuchel je imao uspješnu kampanju i u Ligi prvaka, kvalificirao se za nokaut fazu i ždrijeb mu je donio sraz s Barcelonom u osmini finala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kontroverzni intervju

Dan prije otkaza Tuchel je dao intervju za njemački Sport 1 u kojem se požalio na “političku prirodu” svojeg posla pa se počelo nagađati da je otpušten upravo zbog tih riječi.

“Da budem potpuno iskren, tijekom prvih šest mjeseci rekao sam sebi: ‘Jesam li još uvijek menadžer ili sam političar u sportu, ministar sporta? Gdje je sada moja uloga menadžera u takvom klubu? Rekao sam sebi: samo želim trenirati. Mislim da sam zato postao trener i zato i dalje jesam, mogu se naći bilo gdje. Bilo gdje gdje postoji pola terena za trening i DVD uređaj za snimanje video zapisa. Ja volim nogomet i to zadovoljstvo mogu dobiti na mnogo načina kao menadžer. Ponekad je to vrlo lako, ponekad je to veliki izazov, jer klub poput PSG-a ima niz utjecaja, osim fokusiranog interesa momčadi … Volim samo nogomet. A u ovakvom klubu nije uvijek samo nogomet”, rekao je Tuchel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neće ga zaboraviti

Nakon što je dobio otkaz, od Tuchela se oprostio samo jedan igrač PSG-a, mladi superstar Kylian Mbappe koji je svoju poruku objavio na društvenim mrežama, na Instagram "pričama".

Image
Foto: Profimedia

Kylian Mbappe

"Nažalost, to je 'nogometni zakon'. Vrijeme koje ste proveli ovdje nitko neće zaboraviti, ispisali ste prekrasnu stranicu u povijesti kluba. Hvala treneru", poručio je Mbappe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo