HNL KROZ PRIZMU KULTNOG HRVATSKOG TRENERA / 'Dinamo uopće nije toliki favorit, ali Hajduk i Rijeka nisu mu ni blizu'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

HNL ikona Samir Toplak za Net.hr najavio je novu sezonu Prve hrvatske nogometne lige

16.7.2021.
12:53
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Ovog vikenda vraća nam se Prva HNL. Već u petak hrvatski prvak i doprvak Dinamo i Osijek otvaraju svoju sezonu. Dinamo će igrati protiv Slaven Belupa na Maksimiru, dok će Osijek dočekati Šibenik.

Kladionice uoči nove HNL sezone kažu da je Dinamo najveći favorit za osvajanje novog naslova prvaka. Uvjerljivo su Modri u vrhu favorita, na njih je koeficijent tek 1,40, slijedi ih Osijek na kojeg je koeficijent 8, a onda su Hajduk (10) i Rijeka (15).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
STARE RANE OPET PEKU /

Gzira se brutalno sprdala s Hajdukom: 'Prošli put su u Splitu vidjeli neke izvanzemaljce'

Image
STARE RANE OPET PEKU /

Gzira se brutalno sprdala s Hajdukom: 'Prošli put su u Splitu vidjeli neke izvanzemaljce'

No sve to može pasti u vodu čim lopta krene s centra. Kakvo je stanje u HNL-u upitali smo kultnog HNL trenera Samira Toplaka.

"Jasno je da je Dinamo favorit za osvajanje naslova prvaka, ali ne toliko velik kako ga kladionice predstavljaju. Osijek im ove sezone može itekako pomrsiti račune, ali mislim da je to to. Po meni Hajduk i Rijeka nisu ni blizu momčadi koje će se boriti za vrh ljestvice. Split je opet u euforiji, ali mislim da nisu još uvijek momčad koja može ugroziti dvojac na vrhu. Što se tiče samog HNL-a, Osijeku će se biti teže natjecati ako se plasiraju u Europu jer Dinamo ipak ima širi kadar“, objasnio nam je Toplak pa dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ova sezona bit će dosta drugačija od prošle, po mom mišljenju. Ne vidim scenarij u kojem bi Gorica ili itko drugi osim navedene četvorke mogao pretendirati na prva četiri mjesta. Jednostavno, ti klubovi se nisu ništa pojačali ovog ljeta, čak su još i slabiji. Vidim sljedeću sezonu kao borbu Dinama, Osijeka, Hajduka i Rijeke za više pozicije, dok će se ostale HNL momčadi, vjerojatno ravnopravno, boriti za ostanak u ligi."

Nemojte otpisati Dragovoljac

Nakon dugo vremena gledat ćemo u HNL-u Hrvatski dragovoljac. Oni stižu iz druge lige, ali, kako Toplak tvrdi iz svog iskustva, ne smije ih se nikako odmah otpisati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Tvrdim vam iz svog iskustva da se Dragovoljac ne smije otpisati. Iako su donedavno igrali u drugoj ligi, oni su puni želje i volje. Ja sam s Interom isto tako došao iz druge lige, svašta se govorilo, ali mi smo ostali pri svojim igračima, igračima koji su igrali u drugoj ligi i sezonu smo završili na petom mjestu“

Varaždinskog stručnjaka upitali smo za koje igrače smatra da bi mogli ove sezone napraviti iskorak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Očekujem eksploziju igrača koji su već pokazali kvalitetu. Očekujem odličnu sezonu Lovre Majera i Luka Ivanušeca iz Dinama, očekujem da Mierez nastavi zabijati za Osijek, te da se Livaja iskaže u Hajduku“, zaključio je Toplak.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo