ŠALA ILI NE? / Kovač nahvalio Mandžukića, pa najavio još jednog Hrvata u Juveu

Image
Foto: PIXSELL, Slavko Midžor
23.6.2015.
8:45
PIXSELL, Slavko Midžor
VOYO logo

U razgovoru za Tuttosport izbornik je otkrio da ga Mandžukić nije tražio savjet tijekom nedavnog okupljanja reprezentacije.

"Mario je sam odabrao Juventus, nije me ništa pitao tijekom okupljanja. Mandžukić je pravi pobjednik, a osim toga, mi Hrvati imamo lijepu tradiciju u talijanskoj ligi. Sjetite se Bobana, Bokšića, Tudora. I Mario će se nametnuti", istaknuo je Kovač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Platio danak defenzivnoj igri"

Na pitanje može li Mandžukić biti kvalitetna zamjena za Carlosa Teveza, hrvatski izbornik nije imao nikakve dvojbe.

"Ako ga je Juventus odabrao, znači da može. Mario je moderan napadač. Kada momčad napada, onda je prvi napadač, a kada je lopta kod suparnika, prvi je u obrani. Pravi je borac i sjajan strijelac."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na upit zašto je u Atleticu postigao manje golova nego u Bayernu, Kovač je pojasnio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Platio je danak defenzivnoj igri momčadi. Bayern igra ofenzivnije. Da je igrao za Real ili Barcelonu, zabio bi više golova. No, i ovako ih je postigao 20 iako je posljednjih mjeseci imao problema. Sada je sretan i vjerujem da će biti uspješan u Torinu."

"A zašto ne Juve?"

Za kraj se Kovač dotaknuo dvojice mladih hrvatskih nogometaša iz Serije A i njihovih mogućih transfera. Za Šimu Vrsaljka je najavio da može biti još bolji i da mu je samo potreban kontinuitet, a o mogućem transferu Matea Kovačića iz Intera u Liverpool u šali je rekao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"A zašto ne bi prešao u Juve?"

Potom je ozbiljnije dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kovačić je iznimno talentiran, ali treba mu vremena. Ne znam koji je klub najbolji za njega. Bitno je da igra, nije važno ime kluba."

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo