VIDEO: / Sramotan potez Srninog suigrača

Nakon odigranih utakmica 5.

20.11.2012.
9:47
VOYO logo

Juventus - Chelsea 3:0 (Quagliarella 38, Vidal 61, Giovinco 90+1) Nordsjaelland - Šahtar 2:5 (Nordstrand 24, Lorentzen 30/Luiz Adriano 26, 53, 81, Willian 44, 50)

Redoslijed: 1. Šahtar 10 2. Juventus 9 3. Chelsea 7 4. Nordsjaelland 1 U utorak je Chelsea pao u Torinu, Juventus je slavio s 3:0, dok je Šahtar uzeo očekivana tri boda u Danskoj (5:2). Tako prije posljednjeg kola Šahtar ima 10 bodova, Juventus 9, a Chelsea 7. Iako u zadnjem kolu Chelsea igra doma protiv Nordsjaellanda, ta tri boda će mu biti premalo u slučaju da Juventus uzme barem bod u Donjecku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bolji ulaz u utakmicu Juventus je naplatio u 38. minuti. Andrea Pirlo je tada pomalo traljavo opalio sa 20-ak metara, no loptu je na putu prema vratima Čecha dotaknuo Quagliarella, promjenio smjer i uvjetovao pogodak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Chelsea se nakon toga otvorio, te je u nastavku bio bolja momčad, ali tek je tada Juventus postao još opasniji. Kontra i polukontra su potom bili kobni po Di Matteovu momčad, te su pogocima Vidal i Giovinco potvrdili veliku Juventusovu pobjedu.

Šahtar je pobijedio na gostovanju u Danskoj tamošnjeg prvaka Nordsjaellanda i time izborio prolaz u osminu finala. No, ostat će mrlja na ovu pobjedu i prolaz Šahtara jer je potpuno obezvrijedio fair-play. U 26. minuti se dogodilo sudačko podbacivanje, a igrač Šahtara je poslao loptu na suparničku polovicu. No, Luiz Adriano iz Šahtara se nije premišljao niti trenutak. Umjesto da prepusti loptu domaćinu, uzeo ju je u punom trku kraj začuđenih igrača danskog prvaka, predriblao je vratara i zabio za 1:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zavladala je na travnjaku, i na tribinama, silna ljutnja domaćih igrača i navijača, no sudac ništa nije mogao napraviti u tom trenutku. Igrači Šahtara nakon toga nisu odlučili niti pustiti pogodak Nordsjaellandu, ali su ga primili samo tri minute kasnije, unatoč normalnoj igri.

Ipak, kvaliteta je presudila u nastavku ogleda. Nekorektni Luiz Adriano na kraju je završio ogled s hat-trickom. Darijo Srna je odigrao standardno svih 90 minuta, dok je drugi hrvatski reprezentativac u Šahtaru, Eduardo, ušao u igru tek u 82. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BATE Borisov - Lille 0:2 (Sidibe 14, Bruno 31) Valencia - Bayern 1:1 (Feghouli 77/Müller 82)

Redoslijed: 1. Bayern 10 2. Valencia 10 3. BATE 6 4. Lille 3

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogometaši Valencije i Bayerna su odigrali na Mestalli miroljubivih 1:1, a ujedno su tijekom tih 90 minuta obje momčadi proslavljale prolaz u osminu finala Lige prvaka. BATE Borisov i Lille zaostaju toliko da se u zadnjem kolu više ne može dogoditi nikakav obrat, a sve se znalo još ranije poslijepodne kada je Lille slavio u Bjelorusiji 2:0.

S obzirom da je "u igri" bilo "tek" prvo mjesto u skupini F igrači Valencije i Bayerna su odigrali utakmicu u nešto slabijem intezitetu. Utakmicu je prilično usmjerio trenutak u 33. minuti kada je domaćin ostao s igračem manje. Tada je Barragan dobio drugi žuti karton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=9pFISRKrNk9lp6DT

Bayern je jalovo napadao, dok je Valencia imala problem igrača manje i zbog toga je s nešto manje inteziteta ugrožavala vrata Neuera. No, čak i s igračem manje Valencia je djelovala opasnije i konkretnije. Pogoci su postignuti u posljednjih petnaest minuta, pa je tako Valencia povela preko Tunižanina Feghoulija u 77. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Moramo reći da je hrvatski nogometaš Mario Mandžukić u igru ušao u 66. minuti umjesto Pizarra, te je samo pet minuta kasnije, kod rezultata 0:0, pogodio glavom stativu.

Ipak, Valencia nije zadržala vodstvo i šansu da bude broj 1 na ljestvici, jer je Bayern po primljenom pogotku zaigrao angažiranije i onako kako dolikuje momčadi s igračem manje. Nakon loših obrambenih intervencija igrača Valencije Thomas Müller je izjednačio u 82. minuti udarcem s pet-šest metara, a do kraja je mogao Bayern i slaviti pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Benfica - Celtic 2:1 (John 7, Garay 71 / Samaras 31) Spartak Moskva - Barcelona 0:3 (Alves 16, Messi 27, 39)

Redoslijed: 1. Barcelona 12 2. Celtic 7 3. Benfica 7 4. Spartak Moskva 3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barcelona je protiv Spartaka pitanje pobjednika riješila u prvom poluvremenu i tako i matematički osigurala prolaz u nokaut-fazu natjecanja. Dva je gola zabio Lionel Messi, jednog Dani Alves, a Barcelona se vratila na pobjednički kolosijek nakon iznenađujućeg 2:1 poraza od Celtica.

Otvarajući gol na susretu, svoj prvi ove sezone u najelitnijem klupskom nogometnom natjecanju, Alves je zabio s ruba kaznenog prostora, prizemnim udarcem desnicom malo iskosa s desne strane, u suprotni kut. Već 11 minuta kasnije Messi je zabio za 2:0 desnicom pospremivši loptu nakon što je prethodno vratar Andrij Dikan obranio, ali ne i ukrotio udarac Andresa Inieste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://rutube.ru/embed/5998660

Konačnih 3:0 Messi je postavio u 39. minuti zaobišavši golmana nakon lijepe asistencije Pedra u prostor. Bio je to omalenom Argentincu 5. ovosezonski gol u isto toliko nastupa u LP. Najbolji nogometaš svijeta je u 73 utakmice ukupno u Ligi prvaka sudjelovao kod isto toliko golova, pritom zabivši njih 56, a asistiravši 17. Kažimo na kraju da je utakmicu na stadionu Lužniki sudio hrvatski sudac Ivan Bebek. Kako je Benfica s 2:1 svladala Celtic jasno je kako su Katalonci prošli Barcelona, dok će o drugom putniku iz skupine G odlučivati posljednje kolo u kojem Barcelona dočekuje Benficu, a Celtic moskovski Spartak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cluj CFR - Braga 3:1 (Pedro 7, 16, 34 / Alan 17) Galatasaray - Manchester Utd 1:0 (Yilmaz 54)

Redoslijed: 1. Manchester Utd. 12 2. Galatasaray 7 3. Cluj 7 4. Braga 3 Peto kolo Lige prvaka u skupini H je donijelo dvije pobjede domaćina. Galatasaray je u Istanbulu pobijedio Manchester United 1:0, dok je Cluj u istoimenom gradu sa 3:1 savladao Bragu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Manchester United je do ove utakmice imao maksimalan učinak i osigurao je od ranije prvo mjesto u skupini, a menadžer "crvenih vragova" Sir Alex Ferguson je iz momčadi izostavio brojne prvotimce. Sa oslabljenim sastavom je morao potpisati kapitulaciju, a jedini je gol na susretu zabio Burak Yilmaz u 53. minuti susreta. Zabio ga je glavom nakon asistencije Inana iz kornera. Zanimljivo, Galatasaray je ove sezone u Ligi prvaka zabio pet golova, a svih je pet zabio Yilmaz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom susretu junak Clujove pobjede bio je portugalski napadač Rui Pedro koji je upisao hat-trick. Sva je tri gola zabio već u prvom poluvremenu, do 33. minute. Posebno je lijepa bila akcija kod prvog gola kada ga je Rafael Bastos proigrao petom.

Jedini gol za Bragu zabio je u 17. minuti Alan, u tom trenutku za smanjenje vodstva Cluja na 2-1. Braga je od sudačne nadoknade prvog dijela igrala s igračem manje nakon isključenja braniča Douglaa, nakon udaranja laktom u glavu suparničkog braniča Ionuta Rade u trenutku bez lopte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posljednjem, odlučujućem kolu Cluj gostuje kod Manchester Uniteda na Old Traffordu, dok Galatasaray gostuje kod Brage koja je izgubila i svaku matematičku šansu za prolaz dalje kao i za nastavak natjecanja u Europa ligi.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo