S NJIM U POSTAVI BARCA NEMA LIGAŠKOG PORAZA: / Ma kakvi Messi, Suarez i Rakitić, on je talisman Katalonaca

Image
Foto: AFP

Nevjerojatan podatak vezan je uz belgijskog nogometaša Barcelone

28.12.2017.
10:05
AFP
VOYO logo

Dva naslova španjolskih prvaka vezana su uz ime Thomasa Vermaelena, belgijskog stopera koji, ipak, ima status prolaznika u slavnom dresu. Ipak, ima i nešto čime se ne mogu pohvaliti puno jača imena Barcelonine nogometne momčadi.

Ukupno je za Barcelonu Vermaelen, bivši nogometaš Ajaxa i Arsenala, odigrao šesnaest prvenstvenih utakmica i, zanimljivo, nikad u njima nije pretrpio poraz. U svojoj je debitantskoj sezoni u klubu nastupio u samo jednom susretu (remi protiv Deportiva) prije no što je proslijeđen u Romu, a pred početak ove sezone i vraćen na stadion Camp Nou gdje je stavljen u ulogu snage s klupe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To što ne igra redovito na njega se ne odražava, u drugoj je sezoni nastupio u deset ogleda za jaki španjolski sastav i u svima se radovao pobjedi, a bio je i strijelac pobjedničkog gola u susretu protiv Malage. U ovoj sezoni, Vermaelen je istrčao u pet prvenstvenih susreta, pa uz dva remija i tri pobjede sve navedeno znači da je za Barcelonu nastupio u šesnaest ligaških dvoboja iz kojih je trinaest puta izašao kao pobjednik, a tri puta dijelio bodove sa suparničkim momčadima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo