S MOURINHOM NEMA ŠALE: / 'Imaš 25 godina i želiš ići tamo? U redu, zbogom i sretno'

Image
Foto: AFP, OLI SCARFF

Trener Manchester Uniteda Jose Mourinho otkrio je da je odbio basnoslovnu ponudu iz Kine jer i dalje ima ambiciju baviti se svojim poslom na najvišoj nogometnoj razini.

30.1.2017.
19:09
AFP, OLI SCARFF
VOYO logo

Kineska nogometna revolucije u posljednjih je godinu dana odvela brojne igračke zvijezde na Daleki istok. Oscar, Carlos Tevez i Axel Witsel samo su neki od nogometaša koji ove zime nisu mogli odoljeti zovu novca iz Kine.

Image
MOURINHO ŠOKIRAO UNITED: /

Ovakav potez još je nezabilježen u povijesti slavnog kluba

Image
MOURINHO ŠOKIRAO UNITED: /

Ovakav potez još je nezabilježen u povijesti slavnog kluba

'Odbio sam ponudu iz Kine'

U tamošnjoj Superligi za kruh zarađuju i brojni pooznati treneri, kako oni iskusni (Luiz Felipe Scolari, Felix Magath, Manuel Pellegrini), tako i oni iz mlađe generacije (Fabio Cannavaro, Dan Petrescu, Andre Villas-Boas). Mourinho je u intervjuu za GQ Magazine priznao da je i sam imao priliku otići u Kinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dijelim zabrinutost vezanu uz Kinu. Ako pregovaraš s igračem o novom ugovoru i ponudiš mu 5 milijuna funti godišnje plaće, a u Kini može dobiti 25 milijuna, onda imaš veliki problem. Možda će igrač uzeti 5 milijune jer mu je bitan nogomet. A možda 25 milijuna jer preferira novac. I sam sam odbio veliku ponudu iz Kine, ali ne kritiziram one koji odluče otići tamo. To je njihov izbor, njihov život. Sami odlučuju o svojoj budućnosti", rekao je Mourinho.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zabrinut sam jer Kinezi mogu ponuditi ugovore kakve je nemoguće dobiti u Europi. Ali ako neki igrač želi otići, možda vam takav igrač i ne treba. Zamislite igrača koji ima 24 ili 25 godina i želi ići u Kinu. S 24 ili 25 godina? U redu, zbogom i sretno", zaključio je portugalski stručnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo