Nećeš više, razbojniče: Stali su na kraj ruskom divljaku!

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) doživotno je suspendirala ruskog nogometaša Jaroslav Dmitrijeva zbog namještanja rezultata u estonskoj ligi.

25.9.2014.
16:58
VOYO logo

Dmitrijev je već ranije skrenuo pozornost na sebe, ali ne zbog nogometnih kvaliteta, već divljaštva kada je u dvoboju estonskog prvenstva najprije namjerno snažno udario nogom u trbuh suparničkog igrača, a onda mu ni to nije bilo dovoljno, pa je nesretnika napucao loptom dok je ležao na travi.

FIFA je višegodišnjim suspenzijama kaznila i dva slovačka nogometaša. Bivši slovački reprezentativac Ivan Hodur kažnjen je sa 11 godina zabrane igranja zbog namještanja prijateljske utakmice 2011. godine dok je bio član Nitre. Hodur je u jednom drugom slučaju kažnjen sa 14 godina, pa su iz FIFA-e poručili kako njegova suspenzija iznosi ukupno 25 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/UdsPa7OVFzc

Kažnjen je i Robert Rak, bivši igrač Nitre, koji je suspendiran na 15 godina zbog pomaganja u namještanju rezultata prvoligaških utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pod istragom krovne nogometne organizacija još je 13 estonskih nogometaša. Dvojica su privremeno suspendirana na četiri mjeseca dok ne završi istraga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo