NISU ZADOVOLJNI / Rudeš prozvao HNS zbog suđenja: 'Očekivali smo ravnopravan status'

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

U prvom ogledu 8. kola HNL-a nogometaši Lokomotive su u Kranjčevićevoj ulici, kao domaćini, pobijedili Rudeš 1-0

16.9.2023.
13:03
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

U prvom ogledu 8. kola HNL-a nogometaši Lokomotive su u Kranjčevićevoj ulici, kao domaćini, pobijedili Rudeš 1-0 (1-0) i time produbili krizu novog prvoligaša.

Image
DERBI KRANJČEVIĆEVE ULICE /

Tuci golom iz slobodnjaka donio pobjedu Lokomotivi

Image
DERBI KRANJČEVIĆEVE ULICE /

Tuci golom iz slobodnjaka donio pobjedu Lokomotivi

Lokomotiva je upisala drugu ligašku pobjedu ove sezone i to drugu u nizu, a za nju je zaslužan bio Indrit Tuci koji je u 39. minuti postigao jedini gol na susretu. Zabio je pritom Tuci sjajno iz slobodnog udarca, s 25 metara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rudeš je upisao sedmi poraz u osmom nastupu, a barem na početku pozitivni šok nije donio ni novi trener Toni Golem.

Ishod ovog susreta nagnao je Rudeš da danas reagira priopćenjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije nam želja omalovažiti pobjedu Lokomotive, ali svakako želimo ukazati na činjenicu da smo ponovno oštećeni. Naime, u 38. minuti dvoboja, kada je suparnička momčad bila u napadu, i nakon benignog kontakta našeg stopera Aboubacara i Bulatovića, sudac Zdenko Lovrić dosudio je prekršaj, kojeg je potom u pogodak pretvorio Indrit Tuci. Evidentno je da taj kontakt nije zaslužio sudačku reakciju, ali eto dogodio se. Na našu štetu.

Iako je klub u teškoj situaciji, mislimo na bodovno stanje i položaj na tablici, ovakvo 'iživljavanje' je nekorektno i moramo reagirati. Jer ulaskom u društvo najboljih očekivali smo da ćemo imati ravnopravan status. Nažalost, slična se situacija još u utakmici protiv Osijeka, u drugom kolu, kada smo primili gol za 3:1, a tada smo dobili odgovor kako mnogi stadioni nemaju dovoljno kamera koji bi sucima u VAR sobi olakšali posao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugim riječima, odnosno pitamo se, zar klubovi trebaju kupovati kamere? Ovo dakle nije izoliran slučaj, a ako se HNS već toliko hvali sudačkim odlukama, molimo i apeliramo da svi budemo ravnopravni. Mali jesmo, na dnu smo tablice, ali borimo se. I borit ćemo se za poštenje u nogometu. Naravno, i čestitati suparniku, ako nas zasluženo pobijedi", napisali su iz Rudeša.

BKFC 50 iz Denvera ekskluzivno gledajte 23. rujna na streaming platformi Voyo

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo