DERBI KRANJČEVIĆEVE ULICE / Tuci golom iz slobodnjaka donio pobjedu Lokomotivi

Image
Foto: Pixsell

Počelo je osmo kolo domaćeg prvenstva

15.9.2023.
20:04
Pixsell
VOYO logo

U prvom ogledu 8. kola HNL-a nogometaši Lokomotive su u Kranjčevićevoj ulici, kao domaćini, pobijedili Rudeš 1-0 (1-0) i time produbili krizu novog prvoligaša.

Image
NEOČEKIVAN POTEZ /

Kraj posudbe u Lokomotivi: Dinamo vratio u svoje redove Sandra Kulenovića

Image
NEOČEKIVAN POTEZ /

Kraj posudbe u Lokomotivi: Dinamo vratio u svoje redove Sandra Kulenovića

Lokomotiva je upisala drugu ligašku pobjedu ove sezone i to drugu u nizu, a za nju je zaslužan bio Indrit Tuci koji je u 39. minuti postigao jedini gol na susretu. Zabio je pritom Tuci sjajno iz slobodnog udarca, s 25 metara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rudeš je upisao sedmi poraz u osmom nastupu, a barem na početku pozitivni šok nije donio ni novi trener Toni Golem.

Tucijeva simultanka

Najraspoloženiji igrač na terenu od početka je bio Tuci te je upravo on bio režiser najbolje šanse u uvodnom dijelu susreta. U 22. minuti je pucao, ali pored vrata. Nekoliko minuta prije toga također je domaćin zaprijetio, ali je Kanižaj krivo reagirao u vrlo dobroj situaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga se plahi Rudeš donekle oslobodio domaćeg pritiska te je u 29. minuti zaprijetio Petković. Deset minuta kasnije zatresla se mreža i na majstorski je način sve obavio Tuci. Namjestio je loptu na 25 metara te odlično pogodio iz slobodnog udarca za 1-0 Lokomotive.

Još je manje uzbuđenja bilo u nastavku, a uspavanku je opet prekinuo Tuci. Zaprijetio je u 64. minuti, ali je spreman bio gostujući vratar Kralj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč minimalnom i varljivom vodstvu od 1-0 Lokomotiva je sve do kraja čuvala prednost i osvojila tri boda. U posljednjih deset minuta Rudeš je tek jednom došao do prilike, ali je Pasariček bio neprecizan.

U subotu se igraju nove dvije utakmice ovog kola, od 17 sati se sastaju Dinamo i Slaven Belupo u Zagrebu, a od 19.30 sati, u derbiju kola, Rijeka i Osijek na Rujevici. Kolo završava u nedjelju utakmicama Gorice i Hajduka od 17 sati, odnosno, Varaždina i Istre 1961 od 19.15 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BKFC 50 iz Denvera ekskluzivno gledajte 23. rujna na streaming platformi Voyo.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo