ČITANJE IZMEĐU REDAKA /

Ronaldo imenovao nekoliko nasljednika Zlatne lopte: Vinicius? Hladno zaobiđen

Image
Foto: Profimedia

U tom kontekstu, Ronaldo je istaknuo četiri igrača koja smatra budućim nositeljima svjetskog nogometa, vjerujući da će upravo oni preuzeti tron i osvajati Zlatnu loptu na ceremoniji koju organizira France Football 28. listopada

12.9.2024.
9:35
Profimedia
VOYO logo

U razdoblju od 2007. do 2023., Cristiano Ronaldo i Lionel Messi dominirali su nagradom Zlatna lopta, osvojivši je zajedno 13 puta: Cristiano pet, a Messi osam. Tijekom tih godina, samo su u tri navrata prepustili ovaj prestižni trofej nekome drugome (jedan od tih sretnika bio je i kapetan Vatrenih, Luka Modrić), pri čemu su zajedno skupili 34 nominacije.

Image
ODLAZAK RIVALIMA? /

Ovo se neće svidjeti hajdukovcima: Ivan Perišić mogao bi zaigrati za zagrebački klub

Image
ODLAZAK RIVALIMA? /

Ovo se neće svidjeti hajdukovcima: Ivan Perišić mogao bi zaigrati za zagrebački klub

No, s Messijem koji sada ima 37 godina i igra u američkom MLS-u te Ronaldom s 39 godina u Saudijskoj Arabiji, jasno je da dolazi nova generacija nogometnih zvijezda te da se njihov dvoboj za sam vrh nogometnog svijeta primiče kraju. Ove godine, ni Argentinac ni Portugalac nisu nominirani za Zlatnu loptu, a očekuje se da će se utrka voditi između Judea Bellinghama i Viniciusa Jr., ubojitog dvojca koji trenutno služi Real Madridu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tom kontekstu, Ronaldo je istaknuo četiri igrača koja smatra budućim nositeljima svjetskog nogometa, vjerujući da će upravo oni preuzeti tron i osvajati Zlatnu loptu na ceremoniji koju organizira France Football 28. listopada u pariškom Theatre de Chatelet.

"Vjerujem da će Mbappé postići veliki uspjeh," rekao je Ronaldo u razgovoru s Riom Ferdinandom na YouTubeu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Struktura kluba je odlična, imaju sjajnog trenera i predsjednika Florentina koji je tamo već dugi niz godina."

"Ne mislim da će imati velikih problema zbog svog talenta. Mbappé bi mogao biti budući osvajač Zlatne lopte u narednim godinama. On, Haaland, Bellingham i Lamine Yamal – ova nova generacija nosi ogroman potencijal."

Treba se istaknuti i činjenica da je prilikom nabrajanja, Ferdinand kao jednu od opcija naveo i Viniciusa Juniora, no Ronaldo je spretno zaobišao spominjanje nasljednika njegove sedmice te se umjesto na njega fokusirao na ostatak talentiranih igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo