ROBERT ŠPEHAR / 'Bitna stvar za hrvatski nogomet je ovo što se dogodilo na početku nastupa naših u Europi'

Image
Foto: Ivica Galović/PIXSELL

Dinamo, Osijek i Rijeka plasirali su se u daljnju fazu pretkvalifikacija za skupinu Lige prvaka, tj Konferencijsku ligu

4.8.2023.
8:59
Ivica Galović/PIXSELL
VOYO logo

Osijek i Rijeka prošli su suvereno svoje prepreke u 2. pretkolu Konferencijske lige. Osječani su u obje utakmice pobijedili mađarski Zalaegerszegi TE, dok su Riječani pomeli kosovski Dukagjini svojim rekordnim trijumfom…

Image
POPULARNI JURA /

'Šest od šest je dokaz da hrvatski klupski nogomet raste'

Image
POPULARNI JURA /

'Šest od šest je dokaz da hrvatski klupski nogomet raste'

Osječani zabili ukupno 3 gola ZTE-u

Nakon 1-0 slavlja na Opus Areni, Osijek je u uzvratu na ZTE Areni pobijedio s 2-1. Za Osijek su zabili Bence Gergenyi (9-ag) i Josip Špoljarić (73), dok je pogodak za domaćine zabio Eduvie Ikoba (82).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osijek će plasman u play-off Konferencijske lige tražiti protiv turskog Adana Demirspora koji je u uzvratu pred svojim navijačima svladao rumunjski Cluj s 2-1, te s ukupnih 3-2 izborio plasman dalje…

"Čestitke Osijeku, ali prije seciranja uzvratne utakmice, za konačni učinak sva naša tri predstavnika na početku ovoljetnih euro kampanja (šest od šest op.a), želim samo reći - sjajno i čestitke svima! To je bitna stvar za hrvatski klupski nogomet. Sve tri naše momčadi - i Dinamo i Osijek, kao i Rijeka, prošle su glatko, zasluženo. Čekamo Hajduk da se priključi. Svaki klub, svaki nastup, svaka pobjeda hrvatskog predstavnika je vrlo bitna za hrvatski klupski nogomet", govori Robert Špehar za Net.hr, legendarni bivši napadač, 9. strijelac na vječnoj ljestvici najboljih golgetera HNL-a u povijesti, koji na svom kontu ima 86 golova. Javio se sportskom novinaru Net.hr-a kasno sinoć…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Osječani su imali više od igre'

"Što se tiče Osijeka i nastupa u Mađarskoj, vrlo rano priču je prelomio taj autogol. Osijek je, po meni, u ovih 180 minuta obje utakmice zasluženo prošao dalje. Mislim da su Osječani u prvoj utakmici bili bolji, kao i u drugoj. Imali su i Mađari svoje šanse. Malenica je u oba dvoboja imao ključnih obrana. I u Mađarskoj je krajem prvog dijela skinuo zicer, to treba naglasiti, ali Osijek je na kraju imao više od igre, imao je više prilika i više nego zasluženo ide dalje. Jako mi je drago da je gol zabio Špoljarić, naš bek iz Osijeka. Čestitke Osijeku. Kohorta je isto bila brojna i glasna u Mađarskoj", dodao je Robert Špehar i naglasio nam tu veliku veliku razlika u kvaliteti između Osijeka i ZTE-a, koji je bio, a to nije slučajno, u donjem dijelu tablice u mađarskoj ligi. Prošli su, naime, kroz svoj Kup.

"To ne umanjuje prolaz Osijeka. Osijek je ostvario ono što je htio, što je zacrtao više nego zasluženo. Čestike Tomasu i svim igračima", dodaje Špehar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogometaši Rijeke izborili su, pak, plasman u 3. kolo pretkvalifikacija za Konferencijsku ligu pobijedivši kosovski Dukagjini s 6-1 (3-1) u uzvratnom dvoboju odigranom na Rujevici, te je ukupan rezultat dvije utakmice 7-1 za hrvatsku momčad.

Spomenutih 6-1 rekordna je pobjeda za izabranike Sergeja Jakirovića, jer HNK Rijeka nikad još nije u jednoj euro utakmici postigla 6 golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijeka, tako, putuje na Farske Otoke gdje će igrati protiv B36 Torshavn s Farskih Otoka koja je izbacila velški Haverordwest odigravši 1-1 u produžetku uzvratnog dvoboja.

'Lijepo je vidjeti rezultat Rijeke i šesticu na Rujevici'

"Rijeka je bila rekordna i lijepo je vidjeti jedan takav rezultat. Očigledna je razlika u kvaliteti hrvatskog klupskog nogometa i drugih liga u ovom natjecanju. Velike čestitke Rijeci. Prošli su čisto da čistije ne može biti. Nadam se da je došlo vrijeme za bar dva naša kluba u skupinama Konferencijske lige, ali ne da je došlo, nego čak bi rekao i da je prošlo vrijeme nastupa naših u Konferencijskoj ligi, ako me shvaćate što time želim reći… Zaslužuje hrvatski klupski nogomet Europsku ligu više od Konferencijske lige, ali doći će i ti dani. Neka se igra nogomet u Europi, pa makar i u Konferencijskoj ligi", zaključio je Robert Špehar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo