Šou na Maksimiru: Mamić pobjesnio i izbacio igrača iz momčadi

Robert Murić na ljeto napušta Dinamo, te je momentalno izbačen iz prve momčadi.

11.2.2014.
9:07
VOYO logo

Iako smo navikli da maksimirski šef Zdravko Mamić iskoristi talent golobradih maksimirskih mladića i svojim ih vještim marketinškim trikovima lansira u Europu za masne pare, ovaj put je jedan mladi nogometaš iskoristio njega.

Naime, Robert Murić je ove zime uoči Dinamovih turskih priprema u tajnosti dogovorio sve detalje s Ajaxom, potpisao ugovor te će na ljeto preseliti u nizozemsku prijestolnicu. U nadi da će na njemu dobro zaraditi, Modri trener Zoran Mamić poveo ga je na pripreme prve momčadi i dao mu povjerenje koje je mladić sjajno iskoristio i izbrusio formu. A onda je otkrio maksimirskom vodstvu - selim u Ajax.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bijesna braća Mamić, uvidjevši da će jedan veliki dragulj pobjeći iz Maksimira za sitniš, potjerala su Murića među juniore s obrazloženjem da nema smisla forsirati mladića koji će na ljeto napustiti njihovo gnijezdo.

A kako će to Mamić ostati bez ičega, priča je jednostavna. Naime, zakon kaže da ugovor koji su potpisali roditelji bilo kojeg maloljetnog nogometaša prije 18. rođendana igrač može osporiti i proglasiti ništavnim. Upravo će to napraviti Murić koji će na ljeto napuniti 18 godina, raskinuti ugovor s Dinamom, postati slobodan igrač i preseliti u Amsterdam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za to će Dinamo dobiti 250 tisuća eura kao naknadu za razvoj mladog igrača, kako je propisala FIFA, umjesto silnih milijuna koje je Mamić planirao zaraditi. Slučaj Murić dosad je prvi takav koji se dogodio Modrima, a možda neće biti jedini. Dinamo ima hrpu mladih talenata, a nanjuše li to bogati i moćni klubovi u Europi, Modri bi mogli ostati bez velikih prihoda u idućih nekoliko godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo