Hajduk već ostao bez zarade od spektakla: 'To je potpuni apsurd'

Disciplinski sudac naše prve lige Krešimir Vlajčević kaznio je Rijeku sa sto tisuća kuna, a Hajduk maksimalnom novčanom kaznom u iznosu od 200 tisuća kuna zbog nereda navijača na utakmici 11.

4.10.2013.
15:44
VOYO logo

Vlajčević je obrazloženju istaknuo da se ne može opravdati postupanje gostujućih navijača i napad bakljama na gledatelje koji je bio takvog intenziteta i bezobzirnosti da je prava sreća da nije bilo još težih posljedica. U slučaju ponavljana incidenata na sljedećim utakmicama klubovi će biti kažnjeni igranjem utakmice bez gledatelja.

Vlajčević je obrazloženju istaknuo da se ne može opravdati postupanje gostujućih navijača i napad bakljama na gledatelje koji je bio takvog intenziteta i bezobzirnosti da je prava sreća da nije bilo još težih posljedica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadar je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od pet tisuća kuna, a Dinamo u iznosu od deset tisuća kuna zbog ubacivanja nekoliko baklji od strane navijačke skupine BBB u teren za igru na utakmici Zadra i Dinama u Stanovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Hajduku su ovu odluku, naravno, dočekali s ogorčenjem.

"Potpuni je apsurd da je Hajduk kažnjen dvostruko više nego Rijeka koja je bila organizator utakmice. Mi tu apsolutno ništa nismo mogli napraviti da bismo bili odgovorni za incidente. Ponavljam po stoti put: osuđujemo svako nasilje i svaki incident, ali smatramo da izgrednike treba pojedinačno sankcionirati, a ne kažnjavati na temelju nekakve ‘zapovjedne odgovornosti’. Hajduk niti je organizirao navijače za Kantridu, niti smo ih smjestili na tribinu niti smo im distribuirali ulaznice. Pitam se na koji smo onda način odgovorni i zašto smo drakonski kažnjeni", rekao je predsjednik Hajduka Marin Brbić za Sportske novosti i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi iskrvarimo da organiziramo utakmicu s Besiktasom i sad ćemo kompletnu zaradu dati za ovu kaznu. Nama za tih dvjesto tisuća kuna treba utakmica od 15.000 gledatelja. Hajduku bi bila bolja kazna utakmica bez gledatelja, nego ovolika novčana globa", zaključio je prvi čovjek Hajduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo